Tuesday, July 5, 2011

Dont simply trust your husband. ini serius!

Kisah ini terjadi lebih kurang 2 atau 3 minggu yang lepas.
saya ni memang jenis percaya orang. 
dah nama laki saya, saya percaya dekat dia.


ok. ceritanya berbunyi begini.
selepas saya kawen, saya hanya tinggal berdua dengan husband di rumah kami
so segala dekat rumah tu saya la yang jaga, 
kemas rumah
makan minum
basuh baju

cerita ni berkaitan basuh baju, 
saya selalu pesan dekat husband, nak isi baju kotor dalam bekas make sure its empty first
baru campak masuk situ.
kot-kot ada important document ke
banyak kali saya pesan

setiap kali tengok bekas baju kotor, saya pesan.

ok.saya percaya. percaya.
bila tiba masa
saya dengan gembiranya hati nak basuh baju.
satu satu baju saya masukkan.
tiba-tiba.....


GEDEGANGGGG!!

bunyi dari dalam mesin basuh.
cepat-cepat saya tengok
cari-cari-cari 
apa bunyi tu sebenarnya.
selak selak baju.
tadaaaa!!

Handphoneee!!!!

and i was like T_______T
muka marah. garang nak mampos.
 pegi depan cari husband,
tengok-tengok dia tengah seronok gelak-gelak tengok tv!
T_______T

oh husbandku. 


tempat kejadian

moral of the story: dont simply trust ur husband kalu part-part camni. dia memang tak tau. so itu memang kerja si wifey la untuk check it first. hehehe

6 comments:

~ NANA ~ said...

hahaha xley bayang mimi marah ewock camne :P

kaklong said...

sabar ye cik mimi...biase la lelaki kan ambik tu sambil lewa jer...kita kan perempuan sebagai pelengkap lelaki..so, terima la seadanya mereka ini.

Cik Puan Mimi said...

nana; buat2 je muka garang.hehe

Cik Puan Mimi said...

kak long; tula.isteri pelengkap suami. =)

Miss Sunshine said...

hihi.. lelaki memang tak alert bab2 cmni tau.. nasib baik ade diciptakan wanita macam kita yang lebih hal2 ni kan..

Cik Puan Mimi said...

miss sunshine; yup.totally agreed!