Wednesday, July 27, 2011

Kiblat Locator and weather


Assalamualaikum

saje just nak review pasal kiblat locator. hurm, mungkin ramai yang nak pegi oversea dan risau mana arah kiblat. pastu g beli kompas. yes! thats one of the option. tapi klau mcam saya ni cepat boleh baca peta. so saya just tengok kiblat di Kiblat Locator. klau untuk lebih confirm, bawak je kompas. senang cite. hehe.dan jugak kalau nak tau waktu solat dekat sana. boleh click Islamic City. pilih country then print. bawak pegi sana. senang! hehe. macam dekat Australia. pukul 12 dah zohor. 2 dah asar. maghrib pukul 5. huhu. sebab pukul 5 dah gelap.

islam itu mudah. tinggal hanya kita yang memudahkan lagi urusan kita :)

and another one yang saya nak share. tentang suhu. mungkin klau nak pegi asia. kawasan serumpun tak berubah sangat ye suhu berbanding Malaysia. tapi untuk yang nak pergi jauh. better for you to check the weather first. then boley prepare utk pakaian kat sana. sekarang ni winter dekat Australia. bg saya sejuk sgt. Australia matahari die dekat sbb kita boley rasa panas. tapi disebabkan dia windyyyy. thats why jadi sejuk. i dont know la klau pegi london musin winter camne. mungkin saya terperapp je dalam bilik. huhu.

4 comments:

kaklong said...

;) wordless dear!

Cik Puan Mimi said...

thanks kak longg sayanggg :)

sk said...

mimi, nnt sambung cite gold coast lagi.. in detail tau. bleh jadi panduan. *berangan nak ke gold coast gak* :D

Cik Puan Mimi said...

sk; yup2.insyaAllah :)