Thursday, July 28, 2011

Honeymoon | Day 2

Assalamualaikum
 saya continue lagi penulisan saya dengan cerita-cerita honeymoon okey. hehehe. day 2 at Australia saya demam giler-giler. satu tempat je saya pegi. National Springbrook Park. jauh jugak dari bandar Gold Coast. driving around sejam lebih. minyak pon banyak habis. ;p 

perjalanan naik bukit ni. sebab husband nak tengok best lookout dekat Australia. tapi memang berbaloi naik tinggi-tinggi. the best lookout ever! dapat tengok bukit bukau. nyaman dan sejukkkk. smp mat salleh pon dok buat unggun api, ada family picnic. seronok! :) 





Banyak kali ktorang berenti before and after naik bukit tu. sebab permandangan cantik sangat-sangat. klau tak berenti rasa rugi pulak. alang-alang dah datang, baik berenti. ntah bila pulak dapat sampai tempat ni kan.


atas ni Adrenalin Park, sebelah je Raffle Royale. saya tengok dari jauh jela. mmg tak berani nak naik. wuu. tengok pon dah takot. klau naik. jantung 8 hari bedegup kencang.hahah.over.


Actually, a few people dah menanya saya tentang budget kat sana. hurm, susah untuk saya nak cakap sebab lain holiday lain belanjanya. ye tak? macam saya, everything saya dapat murah. hehehe. lame kot survey before pegi. overall saya punya budget pegi sana 2 orang around 7k. ada orang kate klau takde 10k, tak ley pegi. haha. salah! saya boleh je. hihihi ;p
saya pon tak tau la nak suggest pegi sana klau dengan travel agent. sebab dlu before pegi pon saya ada terfikir nak amek travel agent, sebab saya fikir senang. but, bila dah lama-lama tu ktorang survey sikit-sikit pasal hotel, kereta, tempat-tempat menarik. terus tak jadi amek travel agent. besides, pegi sendiri bebas sikit. its our honeymoon. tak nak lah terkejar-kejar ikut orang. hehehe. bawak je kereta, mane nk pegi. mana nk lepak. senang!


Toodles* 
nanti saya update lagi ye

4 comments:

~ NANA ~ said...

bestnyeeee!

wahhh rasa nk pegi honeymoon skali lg pulak! hihi

Cik Puan Mimi said...

nana; jom nana! kte g london pulak.hehe

Linda Yusoff said...

mimi huby u ade lesen antarabgsa ke?? if nk drive kt sana??? or kita blh pki lesen msia???

Cik Puan Mimi said...

linda; dekat aussie pakai lesen malaysia je.hehe.bleh. dont worry, jgn pegi buat international lesen. membazir je.hehe