Thursday, July 14, 2011

Review Makeup Wedding

First of all I just want to post my picture coz I dont really have a mood to write much. haha. tapi nak review.



 Makeup untuk akad nikah I choose pink and purple for my eyeshadow. sebab untuk menampakkan wajah lembut je. bahaha. poyo je. muka tak cantik kan? kena la pilih bagi nampak ayu sikit. hahaha. so far saya amat berpuas hati dengan makeup. =)

 Untuk sanding, tema saya biru, so my MUA aka makcik saya.hehe.pilih light blue for my eyeshadow. ok. for birde to be, klau nak bagi nampak lain sikit muka bila makeup, pakai la lens. InsyaAllah, nampak lagi stunning! wow. hehe. time wedding saya, saya pakai lens Sterling Grey by FreshLook.
okay. sini ada sedikit tips;
bride to be boleh katakan tak pada apa yang kamu tak suka. for example, ur MUA nak pick sendiri their own color for eyeshadow, you have right to say no klau tak suke. buat pilihan kamu sendiri untuk hasil yang kamu nak. jangan jadi mangsa. hikhikhik. klau MUA nak andam kening lebih-lebih ke, cakap je tak nak. sebab kamu yang bayar, so you have right to do so. tapi dengan cara yang berlembut la ye. sebab kita kena bertolak ansur dengan orang lain juga. =)
perlukan Makeup Artis untuk majlis perkahwinan di Kelantan? contact Anita Bridal. or boleh terus ke Facebook Anita Bridal.

7 comments:

Nikisa Izas said...

Cantiknya Cik Puan Mimi ni..;)

~ mizzAmy ~ said...

cik puan mimi org kelantan ke? yes, mmg pengantin berhak nak pilih warna apa n nak mekap style apa. tp kadang2, ada yg x tau sgt pasal mekap. so diorg mcm serah bulat2 muka utk dimekap. hehehe..

Cik Puan Mimi said...

nikita; thanks nikita. u pon apa kurangnya =)

Cik Puan Mimi said...

amy; yup! orang kelantan.hehe. tula. ramai yang tak tau. should be tau sikit before nak mekap kan? amy bley jadi sifu ni.hehe

eMaH SoMeL said...

sweet..skali pandang mcm waheeda wasini..hehe :P

farah aminuddin said...

bestnya makcik sendiri mekapkan. tak segan sangat kalau nak request pape. tapi sayang, i baru jumpa blog u. sangat2 in love with ur aunt's touch! u look sooooooooo gorgeous, serious tak tipu. nanti i recommend makcik u pada sepupu2 i. hehe

Cik Puan Mimi said...

emah; waheeda ke? eerr.segannyeee

farah; thanks farah! boleh2.request je dekat sape2. makcik saya ni sporting je.hehe