Wednesday, February 22, 2012

Meet Baby lagi!!

there you are my little baby.

budak ni suke tau tendang2 perut kite. ntah ape la die buat dalam tu kan?
sabtu lepas saya g poliklinik medi-nur. dekat je ngn rumah ni. semata2 nak tengok baby gerak2. hihihi.
act, ktorang tak sabar nk tau gender baby. masuk je dalam bilik doctor terus cakap saya nk scan
hehehe. doctor mintak buku merah. then saya cite scan kt az-zahra aritu cepat2. nk tengok baby pon tak puas. *jujur betul pengakuan aku ni*.
pastu tny doctor kot2 boleh tau gender. sbb dah masuk 5 bulan lebih kan. aritu time kt az-zahra dah tny doctor. tp die tak nak godek2 perut saya. die scan camtu2 je. mesti lah tak puas hati kan.
tp scan di medi-nur ni walaupon mesin scan die kecik je. tapi puas hati tengok baby. tengok die gerak2. pastu doctor pon cakap banyak. mungkin tak ramai orang. mmg tak ramai pon sbb pagi lagi. 

doctor try la nk tgk gender. die pusing2 alat kt perut tu. pusing situ. baby guling. pusing sini. baby guling lagi. 
doctor kate. eh aktif anak awak ni. hihihi. doctor cakap bby kecik lagi ni. tp dia tak dok diam. susah nk tengok. hehe. takpelah. masih tak de rezeki nak tau gender baby.

sepanjang mengandung ni. saya takde mengidam langsung! makan mmg same je macam dulu2. hurm.
dapat rase pergerakan baby time dah 20weeks camtu. baru lagi. first time rase. mmg confirm itu bby. bukan angin. bila rase je saya cakap "baby gerak!" husband sebok letak tangan. kesiannn. mane la rase bahagian luar. hehehe. ayah tunggu baby beso sikit ek. sian ayah. pagi petang siang malam pegang perut ibu nk rase baby. ;p


pesanan buat bby; ayah dan ibu nk pegi beli barang bby banyak tau weekend ni. so baik bby behave dalam perut ibu okey! klau tak. ibu majuk! hehehe. 

12 comments:

Nadya Zahid said...

mesti nak gi klcc nye expo eh..heheeeh
comel baby u..sejuk hati bile gi scan nampak baby kan?

CikNaa said...

aa.. dah 5bln ea? dulu sy pn mcm tu. xcited gile kalo baby gerak2. tp skrg dh nk msuk 8bln, perut dah mcm ombak.. pastu setiap jam dia mengeras. masa tu, nak tido malam pn xlena sgt dh. sbb time malam lg dia aktif.. hoho =)

aTy _faRed~ said...

nanti biler baby dah lagi besar..tak yah letak tangan pon dah ley nampak baby gerak2..:)

Cik Puan Mimi said...

nad; hehe.tula.sejuknye hati.x sangka pon ada gak. ada bby dalam perut ni dok main pusing2

ciknaa; risau la nanti x dapat tdo malam lena sgt. sbb skrg pon x lena sgt tdo. asyik terjaga je

aty; kena tunggu perut membesar dengan jayanya lah.hihi

Liyana said...

sy pun xtau lg gender bby, hr tu scan bby kepit pulak pastu tunjuk bontot, hoho, igt jap lg nk scan, doc pesan jgn bising2 klu nk scan nt bby dengar, hehe

Baiduri said...

bila baby gerak je, mesti senyum je....oh, indahnye bila pegnent kan....hehe

Miss Sunshine said...

mimi.... bestnya dah lima bulan...
tak sabar nak rasa baby gerak2..

Cik Puan Mimi said...

liyana; u dah brape bulan dear? jgn bising eh? hehe.die paham kot..hehe

baiduri; mmg indah~~~ suke

miss; hehe. dah 5 bulan. tp macam lame lagi nk tunggu ni. ada halfway lagi

PUAN SUE said...

seronok kan bile dah dpt rase baby gerak..hehe

Nur hidayah said...

Beshye..huhuhu..

FieZaLieSa said...

baby malu nk tunjuk tu..=)

Cik Puan Mimi said...

Puan sue; seronok.geli2 rase

kak dayah; hehe.best2

fieza; tula.bby ni malu2 tp aktif.x dok diam dia