Monday, February 27, 2012

Weekend activiti: MyDear warehouse sale, Motherhood expo KLCC

Assalamualaikum

angkat tangan sape dah pokaii?? angkat cepat! baik ngaku je ko tak pokai tp husband ko pokai. kuikuikui. saya lah tu kan. weekend lepas tak yah tny lah pegi mane. dah jawab dah. memenatkan badan pegi cari barang bby. penat sikit takpe. janji seronok. hehe. kaki ni balik rumah sampai krem2. lenguh.

act, kamis petang saya bertolak ke cameron highland. buat ape? ikut husband keje. hehehe. pastu sabtu dah bertolak balik ke kl. dah otw ke kl Ety msg tny pegi ke tak klcc. Nak pegi dah ni etyyy~ hehe. jalan jam segala bagai. saya cakap kt husband pegi mydear warehouse sale dulu lah. sbb tutup pkl 7. klau klcc smp ke malam. dah tny ety. hehe. cian ety. tak sempat nk jumpa. sob3. bulan 3 awak datang la kl lagi.

pegi la warehouse tu. dah tny Hana kt mane tak sesat pon. *kate orang puchong kan*. takde la byk sangat yg dibeli kt warehouse tu.

Ini hasil shoppingan 2 tempat ye. bukan 1 tempat. huhu.

kt warehouse mydear beli hursing pillow! terbaik! rm50 je. pastu beli tilam bby. murah gak. rm30++, pastu lagi beli bakul bby. yeay! comel sgt. rm47 je. baju 5 ke brape ntah. stokin comel 1 je sbb tak tau gender lagi. nk main hentam keromo karang susah plak. 
 nursing pillow ni sebenarnya taknak beli pong. pastu baca la dekat internet klau kita tak support bby betul2 time feeding. lama2 breast akan lanj*t. lol. terus takot. hahahha. terus semangat berkobar2 nak beli. dapat murah plak tu. mmg rembat jela. 
Ini bakul isi bby. comey kan? ringan je bakul ni. smlm bwk balik rumah FIL. ayah tny. ni sampan sape ni? hehe. sampan budak tecik dalam peyot belum kua lagi. hehehe. 


pastu penat2 tu. ayah dengan ibu terus pegi klcc *bajet anak aku baca suatu hari nanti* penatnye hanya tuhan yang tahu. lol. saya survey2 je barang ape. klau ada breastpump murah2 nak beli. tp tengok harga macam murah online je lagi. masuk2 je ktorang pegi tengok stroller. bakal dibeli. lambat lagi lah. tunggu baby kua dlu la kot. husband tak berkelip tengok quinny zapp extra. bila lipat kecik je. pastu tayar pon kecik. aritu dah survey stoller kt OU. saya tengok yang quinny moodd. cantiknyee! harga pon cantik. rm3800. sekian terima kasih. pastu die kate mmg mahal sbb baru. tunggu sikit2 lagi mesti turun harga. takpelah. takde lah nk membazir beli yang mahal gler. tp yang quinny zapp extra ni husband cam bg green light je. aritu promo dengan maxi cosi jadi rm1999. ek elehh. online murah lagi lah. heheheh. - akan dipertimbangkan

yang saya beli bumble bee storage bottle, bumble bee breastpad, kedai tu tak ingat nama ape. murah jugak ler. pastu kedai mum dreams beli baju selai, nursing bra, tungku bby comel. husband tak tau tu ape. die tekejut tgk tungku bby cute gler. hahah. pastu pegi pureen beli baju lagi. adoi la. kenape comel sgt baju bby ni. mitten n booties, wet tissues. beli lagi storage milk yang plastik. autumz. byk beno beli. *berdoa agar byk ler susunye*.

tu jela kot yang saya beli. dah angkut pegi rumah FIL. sbb bakal pantang kt situ dalam 10 hari before balik kelantan. barang yang dah bawak balik sikit jela. baju2 bby tunggu nk basuh dlu. 


 comeykan? tp bau die tak comey. T_T

ni yang saya rase berbaloi je. pls ignore bantal peluk dibelakang. hehe


MIDVALLEY!! i nk serbu gak nanti bulan 3. tak sabooo. harap ada la breastpump yg berkenan dihati.

15 comments:

hana yoriee said...

waahh..byk jugak mimi dah setel! hihi..gud job! tgk stroller quinny mmg best. tp tang harga je tak brp best sbb tak mampu! kena menabung dgn lbh gigih lg kalo mmg nak beli quinny tu. tp hana rasa tak mampu kot nak menabung lelama..haha..ye la..kang alih2 dah g beli itu ini dgn duit tu.huhu..

breastpump mmg jarang org beli masa expo kalo betul2 mimi nak yg medela la. tapi kalo mimi nak warranty lactequip tu mmg murah la beli kat expo. kalo warranty biasa beli on9 lg murah! smlm baca kat KIM kalo BP spectra mmg murah kat expo.

e.t.t.y said...

ah......tak aci mimi beli banyak. haha. tungku tu mahal. kecik tu je rm15. so fikir nk buat sendiri je. bantal maternity beli sekali ng pregnant. mahal tp boleh pakai time skrg sbb dah sakit belakang.

bulan 3 gaji dah habis. kirim dari melaka jelah ye. hehe.

btw, jom beli extra zapp sama sama. kt melaka murah.

Cik Puan Mimi said...

Hana; mimi ppn tengah berfikir lagi ni nk beli breastpump yg mane. X nak mahal sgt sbb kesian husband nk membayar. Huhu

Etty; hehe. Terernye etty nk buat sendiri. Mimi x reti nk buat. Letak rempah ape ntah. Hehe

sweetlavender86 said...

xsempattt nk gi mydear warehouse sale.kt semban lg.akak tgh mncrik buggy stroller for adam.senang nk bwk.nak pulak anak dah 2.elok lah buggy tuk bdk beso cm adam.bestt jek tgk mimi sopinkkkk.

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin x beli pape pon kat situ

aTy _faRed~ said...

jeles tengok orang shooping..sy dah tak larat nak jalan...hurrmm...

Cik Puan Mimi said...

kak zura; buggy stroller yg camne pulak.cian dam2.ehehehe..best shopping sbb bukan mimi yg membayo.ekeeke

ekin; nape tak beli pape? ekin pegi dua2 tempat ke?

aty; alor2~ ciannye. aty dah 8 bulan ek? berehat2 je. aty byk dah brang.hehe

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin x sure lg nak g hr ape kat midvalley tue
mybe jumaat or sabtu
mimi g hr pe?

Cik Puan Mimi said...

sbtu kot ekin. huhuhu. pepagi i dah tercongok. sbb i nk berebut pampers. hehehe

sweetlavender86 said...

buggy tu yg stroller tuk bdk2 beso yg diorg bleh duduk je.xleh nk adjust2 seat bleh baring.hehe.sbb adam kunun2 dah bdk besa la.xnk baring2 dlm stroller.

Cik Puan Mimi said...

kak zura;ooo..tau2~ yg bley duduk je tu..karang 2 plak ler akak nk menolak. satu buggy. satu stroller.

Cik Puan Mimi said...

kak zura;ooo..tau2~ yg bley duduk je tu..karang 2 plak ler akak nk menolak. satu buggy. satu stroller.

Nadya Zahid said...

mimi..bestnye tgk korang sume dah bli brg2 baby...heheeheh...

Cik Puan Mimi said...

nad; u take a good care of ur health dulu nad. klau larat nanti boleh la pegi shopping2 sikit. hehe

Zaleha ZaCk said...

Salam perkenalan Mimi. Saya pun ada pergi ke KLCC expo tu, dan tak sabar2 nak ke Mid Valley expo.... Selamat menjadi mommy yeeee....