Wednesday, August 24, 2011

Ni yang nak marah nih


adoyai. air asia ni takde duit lagi ke? dah la ko bagi aku duduk kerusi yang kurang empuk lalu menyakitkan belakangku yang sudah sedia sakit ni. argh! *mengamuk kejap*

saya nak kata pengguna kerap air asia ni takde lah jugak. but for this year je, dah 7 kali turun naik benda alah ni. so kira boleh tahan la saya naik airasia ni. tapi sume nak caz je skrg ni. ini tidak adil! saya bangkang yang arif! *tetiba*

kalu balik kb mmg saya akan web check in. sbb senang. bila smp lcct je. sy terus masuk departures. tak de nak berlegar-legar tak tentu hala kt situ. but who knows klau kita terlupa ke web check in. kena queue panjangnye and kena cas lagi RM10 per person! adoiii. dah lah luggage kau kemain mahal. aaaa. nampak gaya mmg jarang ler kte berjumpa ye lepas ni airasia? (cakap je aku ni. karang jenguk2 sale.haha)

hah! for those who dont know. klau nak pegi aussie, tak boleh web check in or mobile check in. hanya counter check in sbb custom nak check visa. aritu pegi aussie custom tu check visa ktorang. saya punya takde hal. husband punya visa salah nama bapa. hahaha. naseb lepas. saya dah buat lambai2 dekat die. konon nk tinggalkan dia. padahal sure saya tak dapat survive sorang2. kehkehkeh. :)

ok. sambung sikit cite aussie.

sampai dekat coolangata airport, kena queue macam biasalah. nak check passport. counter pulak bukak 2 untuk citizen. 2 untuk visitor. pastu custom diorang ni seriuss je muka. adoi. takot je i. haha. bila smp turn saya and husband. custom tu tengok2 passport saya. selak selak. pastu die tny "are you first time?" saya macam cis! cis! tau la pertama kali ke luar negara. jangan r buat saya camni. hahahha. pastu layankan jela.

dah lepas gate. ada lagi yg tahan ktorang. dah cuak. ape hal ni tahan. ingat main police entry ke? haha. pastu die ada la buat soal selidik sikit. die tny macam2. datang aussie utk ape? holiday ke? brape hari tinggal? stay hotel mane? die tengok tiket flight balik m'sia. (ingat aku tak nak balik ke? haha. kelakar pulak) brape dollar bawak pon tanya. huhuhu. pastu tny umur. cakap 24. pastu dok kejap tny lagi umur brape? eiii. btol lah ktorang ni baru 24 walaupon nampak macam 16. kehkehkeh. (biasalah, mat salleh ni. bila tengok asian ni. mesti die ingat kte ni under age. wakaka)

lepas tu baru la saya tau. mungkin diorang basmi pemerdangan orang.

tapi naseb baik ktorang tak perlu bukak beg. check makanan ape. sbb ktorang ckap ktorang bawak instant noodle je. wakaka. padahal siap prego aku bawak. tapi ada la anjing pengesan. die hidu2 tak de ape pon.

3 comments:

Miss Tatie said...

actually, bile kira2 balik, beza airasia ngan mas lebih kurang 100 je.. better lagi naik mas, sebab bagasi boleh bawak 20kg , food tersedia, n lln lagilah. kalo nak jimat naik lionair, tu pon murah. airasia skg mmg mahal..

Cik Puan Mimi said...

tatie; kan? mahal la airasia skrg ni. klau x beli time sale mmg malas dah nak naik airasia ni. menyampah btol.

~ NANA ~ said...

airasia makin mahal la skrg ni mimi...mcm2 dia nk charge