Monday, August 1, 2011

Salam Ramadhan

Assalamualaikum

1 Ramadhan dah arini. Alhamdulillah, masih lagi ada kesempatan untuk menyambut ramadhan tahun ni. cuma lain sikit bila dah ada suami ni. hehe.Semoga puasa kita tahun ni mendapat keberkatan Allah SWT. Last week office saya ada ceramah agama. antara yang dibincangkan tentang aktiviti;
Bertaubat nasuha dan memperbanyakkan istighfar.
Niat yang sebenar-benarnya.
Keazaman yang sungguh.
Berusaha kurangkan kesibukan amalan dunia, perbanyakkan amalan akhirat.
Mengetahui hukum hakam puasa.
Berdoa sebanyaknya.



Salam Ramadhan.

nk tengok cara wrap shawl? saya pinjam idea Fatin Suhana. hehe
who knows lepas ni bagi siapa yang mula untuk bertudung, boley tengok idea ni
permulaan yang bagus untuk ramadhan.
and harap kekal bertudung even dah bukan ramadhan
=)


3 comments:

Cik Lijah said...

huhu....style hijab cantek......
tlg lilitkan mimi.........tak gheti...!! huhu..

kaklong said...

ceria nyer die sejakm dah 'tawin' ni...hehehehe

semoga bahgia hga selamanya dear...selamat bpuasa!

Cik Puan Mimi said...

cik lijah; hehe..lilit2 je bg jadi

kaklong; terima kasih kaklong :)