Monday, August 8, 2011

Orang perempuan kena kuat

orang perempuan kena kuat, 
bila suami sakit aku kena jadi kuat nak angkat die.
kau tak payah nk berperangai lembik-lembik sbb dah memang kerja kau lepas kawen jaga suami.

orang perempuan kena kuat,
bila balik kerja singgah bazar ramadan beli barang penuh tangan nak bawak,
dengan handbag lagi, payung lagi dengan nk bukak pintu pagar rumah lagi. T_T

orang perempuan kena kuat,
bila kau tak puasa pon kau tetap kena bangun sahur sbb suami nak makan
or suami saya bangun minum air je. tapi saya yg lebih-lebih bangun siap tengok geng mengaji. ;p

orang perempuan kena kuat,
walaupon kau demam, kau tetap belagak macam orang sihat sebab ko nak basuh baju la.
lipat baju la. sapu rumah la. mop lantai la. masak terkecuali bila bulan puasa ;p

orang perempuan kena kuat,
bila kau berjauhan dengan family yg dah lama tak balik since kawen,
kau kena berpura-pura kental dan menahan rindu je.

rupa orang perempuan kuat. 
yes! kuat makan. 
i admit it!

12 comments:

Linda Yusoff said...

hahaha. comel je entry ni.
org pompuan kene kuat. ye saya pun kuat makan mimi

Cik Puan Mimi said...

linda; heheh..yeay~ ada geng! :)

kaklong said...

kuat membebel pun pompuan kan! ooppppppssssss! sori..tu kak long ahaks1 tp correction jugak, kak long kuat melalak..hahahah

~ NANA ~ said...

hahahaha mimi kuat mkn rupanya...nana pon kuat jugak, kuat mkn & tdo je :P

Cik Puan Mimi said...

kaklong; hehhe.mimi pon skrg ni asyik2 nk membebel.hehehe

nana; kte geng ler nana.makan tdo makan tdo je mimi pon

Miss Sunshine said...

hahaha... kelakar lah entri ni... kite pun kuat makan jugak tau... hehehe

Cik Puan Mimi said...

heheh..ramai rupanya geng kuat makan ni..ble la agak2 dapat kua ramai2 kte g makan byk2~hehehe

asha said...

:)..best la entry ni.betul2.orang perempuan kena kuat.tapi yang last tu memang best, kuat mkn.setuju2..kita pon kuat mkn...ada geng steamboat nih.hehehe

Cik Puan Mimi said...

asha; yeay~ ada geng stemaboat! yes!

Fariza said...

hik3.
sweet.
mmg kena kuat.

sweetlavender86 said...

like 1000x!haha.betul tuuu mimi.org pmpuan kene kuattt.wlpun demam.gigih jgak buat keje umah.gigih bagun sahur mask untuk suami.wpun kite xpose@tgh sarat mengandung.org pmpuan kene kuat wlpun balik keje kul7 mlm.smpai umah,kene kemas umah,buat keje umah.layan suami lagi.mase untuk kite tdo pun kejap jek.tapi akak xkesah.janji bileee kite nk mkn sedappp die kene tunai kan.muahahhaa.

Cik Puan Mimi said...

hehehe..tula..kena kuatkan fikizal dan mental btol..
makan sedappp tu yg nak dengar tu kan akak?hehehe