Sunday, August 21, 2011

Raya Preparation

Assalamualaikum

camne sume preparation raya? saya so far ok je. preparation pon tak byk sgt buat. biasa-biasa je. 
insyaAllah jumaat depan saya dah bertolak balik kampung. tahun ni first time ni raya bersama suami. hehhe. kinda excited. tapi saya lagi excited sbb raya tahun ni dapat raya kampung saya. yuhuu! 
tahun depan kena gilir-gilir. T_T

baju raya beli dekat pkns shah alam. 

skrg ni baju raya adoi mahal btol kan? mmg susah dah nak dapat below hundred. saya beli ni pon rm1++. grrr. padahal biasa-biasa je. sbb saya nk grey. nk match ngn baju melayu husband. saya beli jugak. 
tapi husband siap cakap, tak pe tak matching pon. tapi saya insist nak matching. huhuhu. gedik pulak kan. hahahah. 

haa..bercerita balik kampung ni, saya balik naik train. act, saya ingat nk drive kete. tapi bila difikir-fikirkan faktor 
1- jalan jam
2- masa
3- penat
4- duit
terus tak jadi. hahaha. saya fikir klau balik drive sabtu baru gerak. mesti orang lain pon gerak sabtu. sume nk keluar pagi. jalan jammmm. mesti malam dah smp rumah. wuu~ so tak nak! mari kita naik pengangkutan awam. saya mmg lagi suke naik train. sbb saya amek tiket katil. so mmg boleh senang je golek-golek sampai kb. hehehe. lagi satu, selamat! insyaAllah :)

lepas ni nak packing barang. saya rasa 1 beg je dah souvenir dari Australia hati tu. pastu campur-campur sikit bju untuk family saya beli kt sini. penuh lah tangan nak bawak nanti. excited ni nak balik main bunga api

souvenir



2 comments:

Miss Sorbet Purple said...

wow. best nye naik train dear... mesti teruja kn nk raya as wife...

Cik Puan Mimi said...

heehhe..teruja nk balik kampung ni linda~
u pegi kb datang ler rumah i.hehe