Friday, August 12, 2011

So you think you can cook?

semalam or a few days yg lepas i told my husband, "best kan klau puasa kt Australia, pukul 5 dah boleh buka puasa", then cepat-cepat cakap "tp kt sana takde bazar ramadan, tak nak lah" hahaha

my husband mmg agreed je. dia malas nak argue la tu. sejak puasa ni saya tak masak pon. act, bukan malas. ok ada la malas tu sikit. can't help it! saya bekerja, sampai rumah pon dah around 5.15. sampai rumah paling malas nak bukak gate, argh! malas ok. bukak pastu masuk balik kete, masuk kete dalam garage. its not a garage pon actually. muat la myvi i yg kecil tu. masuk rumah nk rest kejap after half an hour drive. fuh. penat tu. ;p

gate yg buat i sengsara setiap kali nak keluar masuk rumah. haha. 


that's why i cakap je dengan husband beli jela dekat bazar. i masak nasi jela kt rumah,ekeke. Alhamdulillah kenyang jugak beli kt bazar tu. kadang-kadang klau mmg hari yang i lapar sangat. i masak nasi mesti lebih sikit. hahahah. that's why lah badan ni tak kurus-kurus. ggrrr.

tengok betapa berjimatnya kami. *bangga*
tapi yang merunsingkan kepala skrg ni. this coming sunday, my Family in law nak datang rumah. sebab ktorang jemput utk makan buka puasa sama. since his lil sist just coming back home from jakarta tak pernah lagi melawat rumah kami. so jemput la datang rumah. and guess what i nak masak ape? 

NASI KERABU! jeng jeng jeng. cuak nye. alahai.

but lucky me, my mom in law is a very supporting mom. so far, im just feel "selamat". ahaha. even i balik rumah mak mertua, i tolong-tolong camtu je masak. hehehe. bertuah punya menantu. act, i tak reti nak react klau dekat rumah orang. for example, rumah i sendiri dekat kb pon. ble masuk dapur je mak suruh masak something, i mesti terjerit-jerit tanya. mak, halia kt maneeee? ajinomoto kt maneee??. tak kan i nak buat perangai camtu pulak dengan MIL kan. 

so, korang dengan mak mertua camne? 


3 comments:

kaklong said...

wah....cubaan terbaik la cik puan ni...hebat!

maaf, kak long belum ada mak mertua..hehehe bakal mak mertua dulu skg ni...hehehehe;)

~ NANA ~ said...

nana bkn x reti masak...tp kn mimi, bila kat umah MIL mcm kekok la nk buat kerja dapur...periuk,gula,garam entah kt mne dia letak nana xtau...haha

nana mcm mimi gak la, tlg2 je la kat dapur...hehe

Cik Puan Mimi said...

kak long; hehe.ala2 dah tu kak long. bakal dah x lame nk jadi betul.hehe

nana; sameee~ kte pon x tau die letak kt mane bahan. nk tanya byk2 segan pulak.hehe