Monday, May 21, 2012

Check Up 34weeks

Assalamualaikum

Macam biasa. sabtu kena g checkup. bila dah nak dekat2 due ni kena pegi banyak kali la. aduii. saya macam biasa. bertolak pagi sbb nk amek nombor 1. yang paling best KPMC, at least doctor dah ada dalam bilik dia. kita pon menunggu takde la lama.

First time jumpa doctor Jamil. mmg die macam yg pernah saya baca2 review orang lain. hehe. die senyap sikit. tak banyak bercakap. tapi, bila die check perut. die pegang je die tny baby kerap mengeras ye? byk kali tak buang air dalam sehari?. uii. terer doctor ni. skali check urine, saya infected kencing kotor. ayya! doctor takot saya kena bersalin awal. skrg baru 34w. bby masih kecil. bila scan pon die baru 2kg. dah agak! 2 minggu lepas die baru 1.6kg. yeay! at least dah 2kg. berat saya pon naik 0.5kg je dalam 2 minggu. macam tak percaya plak. rase makan kemain banyak aku ni. doctor just bg ubat antibiotik. then this saturday ada checkup lagi.

dannnnn. semalam, first time rase early contraction!! braxton hicks. uii. risau gler. 3 kali terasa. baby pon kerap mengeras je. dan2 la rase macam nk berlari pegi hospital. tp dah tau tu just braxton hicks je. tarik napas. jalan2. ubah duduk. tak rase sakit dah. skrg kena jalan berhati2. kaki sakit tok sah cakap la. smlm pegi urut kaki dekat Reborn kt Alamanda tu. sedapp gler die urut. lepas urut terus rase boleh berlari. hahaha. over. tp seyes best. husband tak mo plak die. die takot geli. husband sy mmg penggeli gler. haha. kadang2 terkena kaki die, die geli. ntah pape. hahaha. sejam rm55. okey jugak harga die. cina tu tanya. brape bulan mengandung. orang cakap 8 bulan setengah tak percaya die. "eh keciknye perut". T_T aku yang membawa ni penat gler dah. haha

Of topic checkup!
saya tak sempat2 lagi nk mintak melawat bilik dekat KPMC. memandangkan saya takde pegi class antenatal, saya tgk bilik di alam maya je. huhu. ntah betul ke tak macam dalam gambar tak tau ler.










saya decided utk amek bilik sorang je. sbb takot tgk orang lain. *boleh tak camtu?* hahaha. tgk la mane yang available waktu tu. klau ada yang VIP lagi bagus. at least husband ada katil gak. tengok dalam gambo takde la seram Labour room. real life tak tau ler camne.

10 comments:

Liyana said...

bestnye... blh pilih2 bilik.. sy nt serah diri je kt hosp... hoho

Cik Puan Mimi said...

liyana; hehe.dah berbayo.boleh ler pilih2. hehe

LisaLisut said...

i pn xpenah tgk bilik kt kpmc puchong.tgk gmbr je.bole request eh nk tgk?haha nt i try tye nurse puchong.

laki i pn penggeli kt kaki kakakaka

hana yoriee said...

i dtg stalk ni..haha.. syoknye bilik vip tu!! kalo bilik camtu sampai ke sudah tak yah balik pun takpe..hahaha

Cik Puan Mimi said...

lisa; boleh request klau kte nk tgk bilik. die mmg bg. hehehe

hana; amboii! mak jemah datang stalk dah. hahah. hana. klau dah namenye hospital. bilik ape pon still x best punya. huhu

Mommy_Cha said...

DEMC pon best gak :)

Cik Puan Mimi said...

DEMC best gak dengar2..tp jauh ngn rumah ler dear~

♥ Elin ♥ said...

vip room pun syokk jugak :)

blh fmily teman...x lah takut ms nak tunggu sakit :)

slm kenal.

sweetlavender86 said...

klu ade budget lebih akak suggestkn mimi amek single room.hehe..especially bersalin anak sulung ramai pelawat nk dtg.hihi.plus family pun bleh la lepak lame2 dlm bilik.husbnd pun bleh la nk tido temankn bini yg tgh sakit.hehe..n lagi selesa kot klu sorg.heehehe..abg nas ari tu siap bwk travel matress lgi.haha.bantal bagai.dah mcm umah sendri pulak.sbb kpj cm xde je bilik vip yg siap katil tu.klu ade pun mahal gilak kot.haha

Cik Puan Mimi said...

elin; salam kenal jugak~ =)

kak zura; itu ler pasal. mimi mmg nk amek bilik sorang. at least bebas sikit nk meraung ke ape kan. haha