Thursday, May 24, 2012

Mari merebus botol. Rebus??

Rebus ye. betul la tu. dalam bahasa lain sterilize guna gaya2 orang kampung. hahaha. saya dah basuh botol susu baby, storage bottle 6. sbb basuh yang percuma dalam cooler bag mom's little one tu. storage bottle bumblebee yang beli aritu belum basuh lagi. sbb tinggal kat rumah MIL.

mulakan dengan rendam sume botol2 dalam besen air biasa je.


Lepas tu panaskan air dalam periuk. biar air menggelegak. pastu bila dah menggelegak tu kan. tutup dlu api. bila air masih panas. masukkan sume botol. breastpump. hahaha. berenang lah ko dalam tu.


pastu tadaaa!!! rase macam lama sikit. jgn lame sangat. ala2 je. angkat. pastu keringkan sendiri. memandangkan saya tak beli pon rack yg keringkan tu. keringkan atas paper biasa je. biar air takde. klau ada. lap2 ngn tisu sikit. pastu packing balik masuk cooler beg. yeay!! siap!!


skrg beg baju spital mak dengan baby sume dah siap. nana pesan suh bawak breastpump. so saya packingkan skali. breastpump, cooler bag. huhu.

p/s: orang lain punya beg pegi spital sume comei2. haku jugak macam beg orang nak pegi main badminton. wakakak. nanti i upload gambar k. dah la beg baby. my precious girl. kuang3.

9 comments:

norhidana said...

selamat bersiap sedia

Shakina Farhan said...

sempoi je..org dl2 pun ok je sterile je botolnye kan..

Liyana said...

sy blm packing bag ke hospital lg...slamber giler.. hehehe

♥ Elin ♥ said...

janji steril :)

Cik Puan Mimi said...

hidana; thank you! =)

kina; hehe.sbb xde duit nk beli sterilizer

liyana; aipp!! packing cepat~~!

Gadis said...

Gadis cadang pun nak buat tradisional jugak ni...hihihi

Cik Puan Mimi said...

Gadis; traditional je sbb tak beli sterilizer. huhu

Nadya Zahid said...

kene bwk breast pump skali eh...nad pon blom basuh lagi bottle2...baru selesai basuh baju je..hahahahaahah

Cik Puan Mimi said...

Nana pesan suh bawak. I packing jela skali. Hahah