Wednesday, May 30, 2012

My Hectic Weekend

Assalamualaikum

klau anda masih lagi boleh access to my blog. anda pembaca bertuah! lol. poyo je. haha. saya dah start privatekan blog. atas sebab2 tertentu dan hanya di buka kepada orang2 yang tertentu sahaja. This week my kandungan dan 36w. which is dah 9 bulan! pergh~! tp saya masih aktif okay!.

sabtu pagi saya ada appointment dengan doctor Jamil. result of my urine, kencing kotor dah takde. doctor scan my bby baru 2.2kg. sepatutnya dah 2.5 kate doctor. doctor cakap, u mungkin boleh bersalin normal memandangkan baby u tak besar. tp kena ingat yang bby kecik kemungkinan utk lemas dalam perut tu tinggi. gulp! saya makan banyak2 skrg!! hahaha. then, saya gerak pegi PD coz ada family day husband. seronok berkumpul ramai2. sometimes i miss my family. :( saya mmg jarang sangat luang masa dengan family sendiri. sbb dok jauh kan. klau balik kg tu heaven gler rasa. haha. we stay until ahad je. sbb isnin sume dah masuk kerja balik. and ahad my first year anniversary! OMG! dan setahun weh. kte tak celebrate macam orang lain pegi dinner, ada hadiah. no no. we really in tight of budget. saya pon tak teringin nk apa2 hadiah. so fine! celebrate dengan potong kek red velvet beli dengan hana. tq hana. sedap sangattt~

One year marriage life. we fight, we argue but we love each other. ^_^

Dalam setahun, ktorang baru nk fahami perangai masing2. before kawen lain. lepas kawen lain. orang kate 4 bulan kawen ada satu pergaduhan atau percanggahan pendapat dengan pasangan. yes! i admit it. hehe. biasa la tu. sedangkan lidah lagi tergigit. so, sepanjang setahun. saya ingat saya argue 2x dengan husband. ini betul2 punya argue. tp lepas 10 minit. baik balik. hehehe.


penat gler pegi PD, saya siap buat bbq! amboi. tak sedar diri. sume makcik2 cousin suh rehat. baring2. alamak. saya memang tak boleh. tak reti dok diam. kesana kemari. pastu bila malam. sakit kaki masyaAllah! saya tak tau kenape saya jadi seorang yang cergas tak tentu pasal. mmg tak reti dok diam. dan paling worse lagi....................

we moving to our new house!! dan saya mesti lah sebok angkat barang. pasang langsir. sapu sane sapu sini. kemas sana kemas sini. at 36weeks! fuuuuu. husband tak bg pon saya mesti buat jugak. degil! baby, jangan tak ikut cara ibu. sbb ibu menolong ayah. hahahah. next time i will story mory about pindah rumah okey!

10 comments:

ShukriahJasni said...

YEAY I CAN ACCESS. Dear Kak mimi, i wish you have a save preganancy and to welcoming your soon baby. Baca entry kak mimi saya rasa tak sabar bila la dalam perut ni nak besar walhal baru 12 weeks and 3 days. Ape pun, Selamat Ulang Tahun perkhawinan :)

Cik Puan Mimi said...

thanks shukriah!! =)

Liyana said...

hepi anniversary dear! sy nye 1st anniversary mase due date nt! wohooo :D
erm betul la 4 bln pertama tu mmg sgt2 la menduga kesabaran, hehe
bestnye awk dh de rumah sndiri. sy still lg pjj :(

Cik Puan Mimi said...

liyana; thanks liyana! =)

amal said...

happy anniversary! anniversary sy next week hihihi... haa macam saya dulu je, dah hujung2 rajin betul haa buat keje. mengemp lantai, sental lantai bilik air.. masa tgh sarat buat sume tu. tah kenapa kuasa rajin menguasai diri hehe.. org kata sbb dah nak dkt nk bersalin mmg kita jadi rajin hehehe

p/s tq invite ;)

Cik Puan Mimi said...

amal. haaa.same! hehe. i tetiba la jadi rajin. jadi nk kemas rumah je manjang.huhu

The Teal Flat Shoes said...

yayy! Still dpt bc view blog ni. Tq invite. :)

Wahhh dah 9 bulan, tunggu hari je tu.. Sy plak berdebar. Hehe. Semoga semuanya dipermudahkan Allah. :)

Hayati A.G said...

terima kasih byk2 mimi..hehe boleh bc blog ni lagi yeay..:-)


tahniah for firt anniversary..
ok la jugak boleh sambut first anniervasary bersama..sy tak dpt wat cam tu, sbb masih PJJ..jadi sambut pun ala PJJ jugak..:-P

nice to meet u mimi..:-)

Lady Rina said...

happy belated anniversary...:)

With Julia said...

weee dah 36 minggu ye dear...kita beza 3 minggu jek sbb julia dah 33 minggu sekarang...betul2 time masa mengandung kena amalkan sikap rajin baru bb ikut perangai belajar dari dlm alam rahim...mudah2han dipermudahkan bersalin nanti ye :)