Monday, May 14, 2012

Mom and Baby expo update! plus BFF engagement

update secara pukal. sabtu gagahkan diri yang membuyong ni pegi expo. hehehe. bila bab shopping je mesti laratnye. kuikuikui. actually nak tambah2 sikit je lagi kan list yang tak lengkap tu. tp mesti ade je terlebih beli. takpe. kegunaan di masa depan. huhuhu. so far expo kali ni puas hati sikit la nk berjalan tu. takde la terlanggar perut buyong2 yang lain. lol. sbb ada 3 hall kan. pastu booth pon byk yang menarik.

first2 tu ktorang jalan2 sekali terjebak kena dengar orang jual early education tu. saya dengan husband mmg ada plan nk beli set education tu. tapi not now la. since byk sgt duit dah abeskan utk barang2 wajib bby. saya rase stakat ni takde pembaziran lagi la. who know's lepas2 ni benda tu tak pakai tak tau la. before ni saya ada berminat dengan early education Brilliant kids ni. tapi aritu yang saya dengar bukan Brilliant kids, tp disney education. buku die tunjuk sume menarik. pastu CD pon cartoon disney. mmg menarik la. for me as a graphic designer mmg la cartoon die cantik kan. tapi bila teringat balik Brilliant kids punya set lagi bagus kot. sbb die terus focus to kid's mind. terus masuk dalam kepala. sbb kte boleh ajar kanak2 membaca start from 3 month old lagi. dengan cara infant stimulation cards. tp untuk disney education plak. kte start from uterus, then takde stuff untuk infant. terus je buku and CD. which is for 2++ years old. abes, beli awal2 buat ape kan. saya masih lagi berminat dengan Brilliant kids tu. harga i think sama je kot. RM 2k++.


Antara yang di tambah lagi.
Bedding set BumbleBee (cadar and bumper) - rm146
Bantal and boolster 2 - rm28
Tommie Tippie bottle 0m+ - rm24 (x sure)
Tommie Tippie teat 3m+ - rm16
Brush and comb, nasal aspirator, nail clipper, bath mat - rm50++
Little bean termometer - rm15
Little bean home and car warmer - rm75
Play mat - rm80
Cooler Bag (include 6 storage bottle + 3 ice pack) - rm100
Extension bra (sila gelak) 2 - rm4

Total damage - rm538!
Waaaa T__T miskin!


Ahad ada attend my bff engagement! congrats sheila~!! one step closer. cantik sgt sheila aritu. ops..ari lain cantik gak. *sila blanja makan* insyaAllah majlis tahun depan. wee~ berstoller lah aku attend majlis orang.

purple theme! pardon me yang gemuks disitu.


18 comments:

LisaLisut said...

ala apsal i tak terrjumpa termometer little bean tu. smlm husband i mmg cr termometer tp yg kitrg jumpa RM115 kat mamours. gile ape termometer smpai 100+ haha.

yg little bean termo ni digital ke eh?

ah i dh terjebak dgn ceramah psl education tu masa expo March aritu. halfway dia explain i xsng duduk n bangun trus kata xminat la dik.byk lg brg akak nk beli ni.yg lg penting. yg ni bole tgu smpai anak akak keluar nt. mcm nk nangis muka budak tu bila i lari.kuikuikui.sorry la dik! ;p

Cik Puan Mimi said...

lisa; kurang 100 dari i beli.hehe. die yang kena letak dalam mulut bby. pastu beep2 kuar la suhu brape.hehe.

eh same la. i pon dah terjebak.lame kot dengar die membebel. tp i dah ada target. so chow! hehe

**kami~nak~tawen** said...

murahnya termometer litle bean tuh..aritu lalu je kt booth die..xtgk2 apa lg produk die..kalo tawu, anis pun nk beli..

~ NANA ~ said...

alaaaaa mimi! nk kirim bedding set bumble bee tu!

Asz Miza said...

Mimi, dekat mana yang u beli thermometer RM15 tu? I tengok kat expo jumaat lepas dia jual harga RM10 je. Tak tau la kalau u g booth lain. Takpun booth sama tapi harga dia up kan balik.

Gadis said...

seronoknyer dapat pgi expo..
gadis x dpt nak pgi sbb husben keje...huhuhu

e.t.t.y said...

mana yg gemuks tu, mana? mana??

aTy _faRed~ said...

jele tengok orang gi shopping time2 ngah pantang ni..huwaaa...!!! bestnyer shopping barang baby..

leeza said...

eh cooler bag kite same! ;) haha~ suami hampir terjebat dgn ceramah org tu tp cepat2 tarik sbb nak cari yang wajib dulu.. hehe~ same lah! 500+ abis.. fuhh~

Cik Puan Mimi said...

anis; ada dekat booth little bean. act, yg mimi beli tu dekat dalam jusco sbb dah tak larat nk round second time. huhu

nana; alaa~~ melepas la nana. tak gtau awal2. klau tak boleh kirim je.

miza; yup2. betul. dekat little bean booth tu mmg rm10.90 kan? tp i pegi beli dalam jusco je. sbb tak larat dah nk round byk kali.hehe

Cik Puan Mimi said...

Gadis; xpe. byk kali je expo ni ada. rasenye june ni ada dekat pwtc kot.

etty; yang hujung belah kanan tu etty. tak nampak letewww~ hahaha

aty; aip2~ kena pantang betul2 dlu baru berjalan. tp aritu tgk ada je bby kecik2 sgt dalam stoller. mesti mak die x abes pantang lagi. hehe

leeza; hehehe.same plak kte. sonok membeli sbb bukan abes duit kte pon. ekeke

Nadya Zahid said...

wow..banyak jugak u menyopping beb..best kan?

Cik Puan Mimi said...

nad; best!! tp bila tengok bil. pengsan. hahaa

cikpingu said...

syiok la dpt soping...

Rozita said...

banyak shooping tu dik.. simpan2 sikit utk baby yg nak keluar tu... kang dia dah keluar lg banyakkkk nak beli...

pssttt... nape tak try first year punya botol? ada review kat blog akak...

dulu akak pakai botol macam2 gak dan puting macam2.. tapi semua buat anak keliru puting tapi lepas pakai 1st year utk anak no 2 terus jatuh cinta... dan no 3 ni akak beli siap2..

Cik Puan Mimi said...

cik pingu; mmg syokk! nk tunggu si kecik ni kua ntah ape lagi i beli. heheeh

kak rozita; try je beli dlu 1 bottle tommie tippie. my niece sesuai dengan tommie tippie. ntah ler. my bby camne nanti.

ctmah said...

hi dear!nice to know u
sonok kan bershopping!haha
i pun beli gak been termometer tu kt tp dpt harga RM11 jek.nape x same ek

Cik Puan Mimi said...

ctmah; sbb i beli dalam jusco. i dah malas nk masuk expo lagi semata2 nk cari benda kecik2..heheeh