Friday, May 18, 2012

Kisah Langsir

Hais. 2 jam tawaf dalam tewah mines survey2 langsir. finally! bukan pink pilihan ku. hahaha. sebab takde pink sangat. benci! disebabkan oleh saya malas nk pusing cari tempat lain dan nak yang murah. akhirnya saya memilih english style curtain. kuang3.

ntah ape la ropenye rumah aku nanti. dinding biru muda, langsir english style rose purple. ayya! harap it turn well lah. terpaksa pilih yang tu sebab die murah. rm4/meter. okay la. total2 kira with day curtain which is rm3.8/meter jadi nye. rm345.10. fuiii. dah siap upah jahit. 2 tingkap and 1 living hall. upah jahit biasa je. yang kedut2 tu la. tewah akan bg siap cangkuk tu.

awal2 pilih kain kosong je. tp takde pink. pilih purple. rm9/meter. kira2 total dekat rm500. gulp! pokai~ cancel terus. hahahaha

misi seterusnya cabinet dapur! kat mane yang murah? ada sape2 tau? ala. kabinet almari biasa tuuu. sape tau??

3 comments:

LisaLisut said...

i rs cntik je pink biru gmbr lgsir kt post b4 ni.hehe

i xpenah buat dgn tewah.b4 ni br 1st time buat dgn nagoya.tewah ok ye?nt share picture hehe

tnjuk skit kabinet mcm mana u nk.kalau biasa2 kedai prabot biasa pn ade.tp kalau nk build in ke custom made ke kene g kedai betul2 kedai kabinet la hehe(xde experience sbb kabinet dapur developer mmg dh install hehe)

Shakina Farhan said...

kabinet dapur yg ade mozac atas die ke? kina beli kat courts mammoth (sbb kat sini tu je yg ade)..range harga RM269-RM399..tu yang setingkatnye..kl 2 tingkat ade yang atas up sket..

Cik Puan Mimi said...

lisa; i dengan bangganye nk turn my house jadi english style house. wakaka. abes la barang sume i nk kena cat putih. takpe lah. klau i ada bajet lagi i buat langsir baru. huhu *berangan tak habis2*. cabinet biasa tu je. i nk survey kedai2 perabut biasa la.

kina; courts ada ke? rugi tak masuk courts tadi. alaa. dalam mines pon ada courts.