Monday, May 7, 2012

Sneak Peak: Maternity Photoshoot!

Gambar belum dapat lagi dari OP. kena byk bersabar walau hati meronta2 nk tengok gambar. hahah. Kena tengok hasil dlu baru nk cakap puas hati ke tak. Tapi aritu buat outdoor photoshoot sejam je dekat tasik titiwangsa. gigih la mak buyong ngan pak buyong menempuh jam nk sampai sana. sampai je terus jumpa OP. pasang props. snap snap snap! siap! hahaha. nk cerewet sgt pon tak boleh la. saya beli coupon dekat milkadeal. RM99 je utk 1 hour outdoor photoshoot. So far, photog okay. byk jugak bagi idea utk shoot. dan saya byk collect idea dari pakcik google. so dalam kepala macam2 ada idea. heheh

Maaf, gambar saya agak berterabur sikit. ada yang dicilok dari instagram je. haha



*ini props yang disiapkan dari rumah* 

 *smp je terus photog and husband siapkan props. saya goyang kaki je. hahah*


*kasut bby g beli dekat anakku semata2 nk buat photoshoot* hehehe




Tema saya nk buat ala2 picnic sbb dapat buat outdoor photoshoot. saya lebih prefer outdoor dari white studio. Antara props yang saya bawak, tikar. beli kain dekat tewah. act, kain tu ada dot2 purple. tp tak nampak clear sgt. saya amek gambar guna phone je. and then green board 2 utk tulis Ayah dan Ibu. beli dekat Giant rm9.90 je satu. belon last minit beli dekat speedmart. husband tiup dalam kete je time otw. klau polis nampak sah2 kena saman. memandu sambil meniup belon kesalahannya. hahaha. Sign WELCOME JUNIOR tu last minit punya idea. saya tetiba dapat idea lepas tengok gambar zalora. hahaha. print font then gunting tampal je dekat kertas biasa. gamkan dekat tali. saya beli buluh cucuk2 tu. naseb baik ada. dekat ACE hardware. rm1.90 je satu. saya beli 4pcs. and then ape lagi ek? pic scan bby. and my favorite props. ribbon with special tag. hehehe. idea mmg sah2 la aku google je. saya beli ribbon dekat SnJ Mines. ribbon mesti color purple jugak sbb tema baju purple. hahahaha.

 .
.
.
.
.
.
.




 Weee! Perut ku besau~ 
Special Delivery
June 30, 2012




16 comments:

Liyana said...

deliver 30 june eh.. sy pulak 25 june.. huhu takot + tak sbr :)

nk jgk wat maternity photoshoot.. huu

Cik Puan Mimi said...

liyana; lebih kurang la kita. hehe. semoga semua selamat..amin!

With Julia said...

sonok yer wt photoshoot...ehehhe nak wat gak lah sendiri2...minta adik2 amikkan pic pun buleh gak kan...nak tmpah speacil photog kene tmpah awal2...ehehhe so sweet theme...cumel warna unguu :) sweet

Hunny Kitty said...

comel je perut letak reben..

Shakina Farhan said...

nak cakap lagi sekali..cooooomeeel! hee..

Cikpuan rara said...

hehehehe comels nya.xsaba nk buat photoshoot gak =)

Cik Puan Mimi said...

Julia; hehee..betul2.kena tempah awal2 klau nk pro photog..

raden; idea google je..hahah

Cik Puan Mimi said...

kina; tq kina! nanti buat jugak tau

rara; ble nk buat cikpuan rara?

Miss Sunshine said...

comelnye....!!!
mesti baby comel mcm mommy dia kan.. hehe

cikpingu said...

suke idea buh riben kt prut 2.. comel.. :)

~ NANA ~ said...

mimi...nana dah beli pakej utk maternity photoshoot tapi tak buat pon sbb tak sempat!!! siyes rasa nyesal sgt2 sbb takde pon pic yg lawa dgn perut besar :( siyes sedih...

Cik Puan Mimi said...

miss; hehehe.comel kah ibunye?? hehe

cik pingu; idea curikk~ hehe

nana; alaa..xpe la nana~ nanti anak ke dua amek lagi skali..tp dah ada ayish la..hehe

adlyn833 said...

mimi>>comel photoshoot awak.sy pun buat gak tp amik gmbr sendiri je.x hire photog pun.EDD kita sama n sy pun mgkin deliver kt KPMC kajang.boleh la bersalin bilik sebelah2.. ;P

Cik Puan Mimi said...

adlynn; waaa~~ yeke?? hehe..nanti kte borak2 eh..hehehe

LisaLisut said...

Untungnye 99 je. Huhu best tu

Cik Puan Mimi said...

Lisa; hihihi. Sbb beli dekat milkadeal je. Kena slali tengok groupon atau kilkadeal