Wednesday, May 23, 2012

Set Berpantang dan Set Breastpump. Settle!

Assalamualaikum

Fuhh!! settle dah 2 benda ni. Lega sikit hati. Set berpantang saya beli Set Tanamera. act, saya mmg blur giler la pasal post natal set ni. pastu bila Nadya bgtau Tanamera ada buat clearance sale sbb die nk buat new look. so diorang jual rm90 je. saya pon terus la order. tak fikir panjang dah. Thanks alot nadya. sabtu lepas baru pegi  amek kt rumah nadya. naseb baik tak sesat. huhu. tp sayang tak sempat nk jumpa nadya. die dah kuar. takpe nad, next tme kte jumpa k! =)


Bengkung : Bengkung ni yg ikat2 tali2 tu...Bengkung mmg kene pakai untuk kempiskan balik perut kite selepas bersalin

Cold Press Virgin Coconut Oil : Yang minyak ni boleh digunakan seawal pregnant 2 bulan untuk elakkan stretch mark n also lembutkan kulit

Massage Oil : Massage oil ni sedap sgt bau die....bile kite pakai untuk urut, aroma die mmg wangi..so xde la bau mcm minyak angin yg busuk tu..so, kalau mase beurut lepas bersalin....gune minyak ni sure kite rase mcm kat spa :)

Firming Herbal Blend : Yang ni herba campuran untuk kite pakai bersama bengkung kat perut. Herba die meresap dlm kulit supaya kite cepat bakar lemak2 yg tersimpan selama 9 months preggy tuh.

Feminine Herbal Wash : Yang ni pakai untuk mencuci miss V..ye la, bile lepas bersalin kan ade darah nifas, so die mencuci bakteria n elakkan bau2 yg kurang enak pade miss V.

Ylang- Ylang Body Spray : Bau die sangat la relax and sedap...nad spray kat bantal mlm td...so nad rase relax je bile tido tu...

Lavendar Face Mist : Yang ni mcm toner la..kite spray kat muke bg segar. Bau lavender die tu buat  kite calm n relax

Boreh Scrub : Scrub ni mengandungi herba so die boleh kecutkan balik urat2 yg tegang n buang daki2

Brown Formulation Body Soap : Sabun ni elok untuk menghilangkan kesan2 hitam kat leher, celah2 ketiak tu. Pastu kang mase pregnant ade org yg gatal kulit, so boleh pakai sabun nih, die antibacteria coz ade herba

************ayat di atas copy dari blog nad semata2. sbb haku malas nk menulis*********

then, semalam set breastpump yang ku order akhirnya sampai! comei wei. color putih pink! i loike.
nak tau keberkesanan tak ley ler skrg kan. kena tunggu lepas bersalin la. tp try dah motor sume berfungsi elok. try gak letak kat breast. kahkahkah. geli gler. siap bergelak ketawa. husband cakap. camne ni. asyik nk tegelak jeee. hahahaha. siap die breeepp breeepp. vibrate!!


 ini lah yang dapat. get ready nk pasang.

 taraaa!! comei kan? die ada 7 type sucking. yang 1 tu macam massage je kot. pastu yang 7 tu. alamak kuatnyeee. takot i. hahahha


sabtu lepas tu, lepas g rumah nad. saya g teman my sister shopping kt sogo. alahai menggila la kakak ku dua orang tu kan. yela. kelate mane ade sogo. kemain lagi shopping macam duit ada sejuta sorang2. saya tengok diorang shopping tak tahannn. terbeli gak baju baby lagi. ter taww..terrr..

For my junior! ^_^

19 comments:

aTy _faRed~ said...

comel lar breast pump pink putih...:) waaahhh ade 7 level ek...:)nanti review yer..

Asz Miza said...

Bestnya dapat beli set Tanamera yg packaging lama tu..sangat murah..comel la baju lion tuu..hehehe

Cik Puan Mimi said...

aty; insyaAllah. hehhe. tp lambat ler lagi. hehehe

miza; tula.rezeki dapat yg murah. klau x harga die rm360. pitamm!!

puansazusarin said...

dh 9bulan tp xbeli2 laagi set bersalin...kompius antara tanamera ngan NR...hu3

e k i n ♥ y u s r i said...

wah,comel giler BP tue

leeza said...

murahnye st tanamera 2, rezeki2 ;) haha~ teringt haritu beli breast pump balik try jugak dgn husbnd, rase geli plak ;p hahaha~ tergelak2, nnt xtaw lah cmne.. haha~

~~PurPle LiLyth~~ said...

set tanamera yg packaging lame nih mimi beli katne??hehe~

~~PurPle LiLyth~~ said...

tanamera set yg packaging lame nih mimi beli katner??hehehe

Liyana said...

wah dah jadi RM90 ek? hr tu tgk 300 lagi.. smpai bile promotion?

set breastpump.. nt review ek. hr tu testing pakai kt breast dgn hubby pun tgelak2, haha mcm geli giler.. cmne nk pakai nt entah, hihihi

Cik Puan Mimi said...

puan sazu; tanamera bau best je sume..hehee

ekin; hehe. mmg comel..pink tu yg penting. hehe

leeza; mmg rezeki. tp skrg dah xde jual dah yg ni. abes stock dah

purple lilyth & liyana; mimi kirim dekat nad. die yg belikan. tp skrg dah xde promo tu. sbb waktu tu nk clearance sale je.

Dulu Gadis, Kini Mama said...

comellnyer breastpump!

nnt share eh! bila due sis?

Cik Puan Mimi said...

30 JUNE~~ gulp. sebulan lebih sikittt je lagi.

Mommy_Cha said...

nak share breast pump :)

Shakina Farhan said...

wah..7 types? fuyoo..nanti tggu mimi review la..bertuah kan kite dpt tanamera harga tu..kl x nan ado tanamera la, tanah merah la jawabnye..

Cik Puan Mimi said...

mommy cha; hahaha. boleh share2 ke? karang tertukar susu. adik bradik plak ngn bby mikha. hehe

kina; tau xpe kina. mmg klau nad x cakap tak beli la kite. hehe

Gadis said...

nnti review yer pasal breastpump tu..
skali ngan $$ skali..hihi

Cik Puan Mimi said...

Gadis; okay! i beli breastpump ni harga die rm320!

cikpuanputeri said...

yey.. set tanamera kita sama! hee. nanti mimi review tau bila dah guna masa pntang.hee

tiada nama said...

bengkung die ade tagging TANAMERA tak kat sebelah hujung kain bengkung?

material die elok tak?