Wednesday, May 30, 2012

My Hectic Weekend

Assalamualaikum

klau anda masih lagi boleh access to my blog. anda pembaca bertuah! lol. poyo je. haha. saya dah start privatekan blog. atas sebab2 tertentu dan hanya di buka kepada orang2 yang tertentu sahaja. This week my kandungan dan 36w. which is dah 9 bulan! pergh~! tp saya masih aktif okay!.

sabtu pagi saya ada appointment dengan doctor Jamil. result of my urine, kencing kotor dah takde. doctor scan my bby baru 2.2kg. sepatutnya dah 2.5 kate doctor. doctor cakap, u mungkin boleh bersalin normal memandangkan baby u tak besar. tp kena ingat yang bby kecik kemungkinan utk lemas dalam perut tu tinggi. gulp! saya makan banyak2 skrg!! hahaha. then, saya gerak pegi PD coz ada family day husband. seronok berkumpul ramai2. sometimes i miss my family. :( saya mmg jarang sangat luang masa dengan family sendiri. sbb dok jauh kan. klau balik kg tu heaven gler rasa. haha. we stay until ahad je. sbb isnin sume dah masuk kerja balik. and ahad my first year anniversary! OMG! dan setahun weh. kte tak celebrate macam orang lain pegi dinner, ada hadiah. no no. we really in tight of budget. saya pon tak teringin nk apa2 hadiah. so fine! celebrate dengan potong kek red velvet beli dengan hana. tq hana. sedap sangattt~

One year marriage life. we fight, we argue but we love each other. ^_^

Dalam setahun, ktorang baru nk fahami perangai masing2. before kawen lain. lepas kawen lain. orang kate 4 bulan kawen ada satu pergaduhan atau percanggahan pendapat dengan pasangan. yes! i admit it. hehe. biasa la tu. sedangkan lidah lagi tergigit. so, sepanjang setahun. saya ingat saya argue 2x dengan husband. ini betul2 punya argue. tp lepas 10 minit. baik balik. hehehe.


penat gler pegi PD, saya siap buat bbq! amboi. tak sedar diri. sume makcik2 cousin suh rehat. baring2. alamak. saya memang tak boleh. tak reti dok diam. kesana kemari. pastu bila malam. sakit kaki masyaAllah! saya tak tau kenape saya jadi seorang yang cergas tak tentu pasal. mmg tak reti dok diam. dan paling worse lagi....................

we moving to our new house!! dan saya mesti lah sebok angkat barang. pasang langsir. sapu sane sapu sini. kemas sana kemas sini. at 36weeks! fuuuuu. husband tak bg pon saya mesti buat jugak. degil! baby, jangan tak ikut cara ibu. sbb ibu menolong ayah. hahahah. next time i will story mory about pindah rumah okey!

Friday, May 25, 2012

Maternity Photoshot! ^__^

Last entry before i private my blog? perhaps. hehe. Just collect CD from OP. terus excited nak tengok gambar. so far, im sooo satisfied with myKhalish. gambar cantik. berbaloi-baloi dengan harga rm90. ke rm99. gitu la. sukenye! at least saya ada kenangan gambar cantik2 waktu mengandung anak pertama. anak kedua kita buat family shoot plak. opss. dah sampai ke situ. ;p












Banyakkkk lagi gambar saya dapat. pening kepala tengok. hehehe. I love it to the max! cant wait to meet our baby. he is miracle that always kicking me from inside. ^__^

Thursday, May 24, 2012

Sorry Guys.

So sorry to all of you my readers. 
I will private my blog starting next week. InsyaAllah.
If anyone still want to read my blog, drop your email okay!
I will invite you guys.
^____^

thank you! 


Mari merebus botol. Rebus??

Rebus ye. betul la tu. dalam bahasa lain sterilize guna gaya2 orang kampung. hahaha. saya dah basuh botol susu baby, storage bottle 6. sbb basuh yang percuma dalam cooler bag mom's little one tu. storage bottle bumblebee yang beli aritu belum basuh lagi. sbb tinggal kat rumah MIL.

mulakan dengan rendam sume botol2 dalam besen air biasa je.


Lepas tu panaskan air dalam periuk. biar air menggelegak. pastu bila dah menggelegak tu kan. tutup dlu api. bila air masih panas. masukkan sume botol. breastpump. hahaha. berenang lah ko dalam tu.


pastu tadaaa!!! rase macam lama sikit. jgn lame sangat. ala2 je. angkat. pastu keringkan sendiri. memandangkan saya tak beli pon rack yg keringkan tu. keringkan atas paper biasa je. biar air takde. klau ada. lap2 ngn tisu sikit. pastu packing balik masuk cooler beg. yeay!! siap!!


skrg beg baju spital mak dengan baby sume dah siap. nana pesan suh bawak breastpump. so saya packingkan skali. breastpump, cooler bag. huhu.

p/s: orang lain punya beg pegi spital sume comei2. haku jugak macam beg orang nak pegi main badminton. wakakak. nanti i upload gambar k. dah la beg baby. my precious girl. kuang3.

Wednesday, May 23, 2012

Set Berpantang dan Set Breastpump. Settle!

Assalamualaikum

Fuhh!! settle dah 2 benda ni. Lega sikit hati. Set berpantang saya beli Set Tanamera. act, saya mmg blur giler la pasal post natal set ni. pastu bila Nadya bgtau Tanamera ada buat clearance sale sbb die nk buat new look. so diorang jual rm90 je. saya pon terus la order. tak fikir panjang dah. Thanks alot nadya. sabtu lepas baru pegi  amek kt rumah nadya. naseb baik tak sesat. huhu. tp sayang tak sempat nk jumpa nadya. die dah kuar. takpe nad, next tme kte jumpa k! =)


Bengkung : Bengkung ni yg ikat2 tali2 tu...Bengkung mmg kene pakai untuk kempiskan balik perut kite selepas bersalin

Cold Press Virgin Coconut Oil : Yang minyak ni boleh digunakan seawal pregnant 2 bulan untuk elakkan stretch mark n also lembutkan kulit

Massage Oil : Massage oil ni sedap sgt bau die....bile kite pakai untuk urut, aroma die mmg wangi..so xde la bau mcm minyak angin yg busuk tu..so, kalau mase beurut lepas bersalin....gune minyak ni sure kite rase mcm kat spa :)

Firming Herbal Blend : Yang ni herba campuran untuk kite pakai bersama bengkung kat perut. Herba die meresap dlm kulit supaya kite cepat bakar lemak2 yg tersimpan selama 9 months preggy tuh.

Feminine Herbal Wash : Yang ni pakai untuk mencuci miss V..ye la, bile lepas bersalin kan ade darah nifas, so die mencuci bakteria n elakkan bau2 yg kurang enak pade miss V.

Ylang- Ylang Body Spray : Bau die sangat la relax and sedap...nad spray kat bantal mlm td...so nad rase relax je bile tido tu...

Lavendar Face Mist : Yang ni mcm toner la..kite spray kat muke bg segar. Bau lavender die tu buat  kite calm n relax

Boreh Scrub : Scrub ni mengandungi herba so die boleh kecutkan balik urat2 yg tegang n buang daki2

Brown Formulation Body Soap : Sabun ni elok untuk menghilangkan kesan2 hitam kat leher, celah2 ketiak tu. Pastu kang mase pregnant ade org yg gatal kulit, so boleh pakai sabun nih, die antibacteria coz ade herba

************ayat di atas copy dari blog nad semata2. sbb haku malas nk menulis*********

then, semalam set breastpump yang ku order akhirnya sampai! comei wei. color putih pink! i loike.
nak tau keberkesanan tak ley ler skrg kan. kena tunggu lepas bersalin la. tp try dah motor sume berfungsi elok. try gak letak kat breast. kahkahkah. geli gler. siap bergelak ketawa. husband cakap. camne ni. asyik nk tegelak jeee. hahahaha. siap die breeepp breeepp. vibrate!!


 ini lah yang dapat. get ready nk pasang.

 taraaa!! comei kan? die ada 7 type sucking. yang 1 tu macam massage je kot. pastu yang 7 tu. alamak kuatnyeee. takot i. hahahha


sabtu lepas tu, lepas g rumah nad. saya g teman my sister shopping kt sogo. alahai menggila la kakak ku dua orang tu kan. yela. kelate mane ade sogo. kemain lagi shopping macam duit ada sejuta sorang2. saya tengok diorang shopping tak tahannn. terbeli gak baju baby lagi. ter taww..terrr..

For my junior! ^_^

Monday, May 21, 2012

Check Up 34weeks

Assalamualaikum

Macam biasa. sabtu kena g checkup. bila dah nak dekat2 due ni kena pegi banyak kali la. aduii. saya macam biasa. bertolak pagi sbb nk amek nombor 1. yang paling best KPMC, at least doctor dah ada dalam bilik dia. kita pon menunggu takde la lama.

First time jumpa doctor Jamil. mmg die macam yg pernah saya baca2 review orang lain. hehe. die senyap sikit. tak banyak bercakap. tapi, bila die check perut. die pegang je die tny baby kerap mengeras ye? byk kali tak buang air dalam sehari?. uii. terer doctor ni. skali check urine, saya infected kencing kotor. ayya! doctor takot saya kena bersalin awal. skrg baru 34w. bby masih kecil. bila scan pon die baru 2kg. dah agak! 2 minggu lepas die baru 1.6kg. yeay! at least dah 2kg. berat saya pon naik 0.5kg je dalam 2 minggu. macam tak percaya plak. rase makan kemain banyak aku ni. doctor just bg ubat antibiotik. then this saturday ada checkup lagi.

dannnnn. semalam, first time rase early contraction!! braxton hicks. uii. risau gler. 3 kali terasa. baby pon kerap mengeras je. dan2 la rase macam nk berlari pegi hospital. tp dah tau tu just braxton hicks je. tarik napas. jalan2. ubah duduk. tak rase sakit dah. skrg kena jalan berhati2. kaki sakit tok sah cakap la. smlm pegi urut kaki dekat Reborn kt Alamanda tu. sedapp gler die urut. lepas urut terus rase boleh berlari. hahaha. over. tp seyes best. husband tak mo plak die. die takot geli. husband sy mmg penggeli gler. haha. kadang2 terkena kaki die, die geli. ntah pape. hahaha. sejam rm55. okey jugak harga die. cina tu tanya. brape bulan mengandung. orang cakap 8 bulan setengah tak percaya die. "eh keciknye perut". T_T aku yang membawa ni penat gler dah. haha

Of topic checkup!
saya tak sempat2 lagi nk mintak melawat bilik dekat KPMC. memandangkan saya takde pegi class antenatal, saya tgk bilik di alam maya je. huhu. ntah betul ke tak macam dalam gambar tak tau ler.










saya decided utk amek bilik sorang je. sbb takot tgk orang lain. *boleh tak camtu?* hahaha. tgk la mane yang available waktu tu. klau ada yang VIP lagi bagus. at least husband ada katil gak. tengok dalam gambo takde la seram Labour room. real life tak tau ler camne.

Friday, May 18, 2012

Almari Dapur + Little Reader

Assalamualaikum

Okay, Almari dapur yang saya nak beli ni bukan ler build in cabinet tu. Yang biasa je. Sebab ni kan rumah sewa. *bila la nak ada rumah sendiri atas tanah niii* Dua benda yang penting sekarang ni, satu nak beli almari dapur lah. satu lagi Little reader untuk si kecil dalam perut ni.

 Almari cenggini je. ngan almari dapur gas tu. agak2 brape rege almari ni ek? 
 
Yang ni plak Little reader untuk si kecil. Saya dah tanya quot dengan kak watie genius baby on board. Sekarang ada promo. Little reader plus Little math boleh dapat dalam rm1400 je! waaa~ nak! act, i dah install trial kt pc office. aku plak excited. hahahahaha. 

So total akan burn duit lepas ni dalam 2k! Sekian terima kasih. jadi marilah kte pujuk memujuk husband yang dah 5 hari tinggal haku pegi outstation tak balik2. arghh! tak kira! claim beribu2. baik ko cepat TNB! sebelum aku mengamuk. waahh. hahaha.

Kisah Langsir

Hais. 2 jam tawaf dalam tewah mines survey2 langsir. finally! bukan pink pilihan ku. hahaha. sebab takde pink sangat. benci! disebabkan oleh saya malas nk pusing cari tempat lain dan nak yang murah. akhirnya saya memilih english style curtain. kuang3.

ntah ape la ropenye rumah aku nanti. dinding biru muda, langsir english style rose purple. ayya! harap it turn well lah. terpaksa pilih yang tu sebab die murah. rm4/meter. okay la. total2 kira with day curtain which is rm3.8/meter jadi nye. rm345.10. fuiii. dah siap upah jahit. 2 tingkap and 1 living hall. upah jahit biasa je. yang kedut2 tu la. tewah akan bg siap cangkuk tu.

awal2 pilih kain kosong je. tp takde pink. pilih purple. rm9/meter. kira2 total dekat rm500. gulp! pokai~ cancel terus. hahahaha

misi seterusnya cabinet dapur! kat mane yang murah? ada sape2 tau? ala. kabinet almari biasa tuuu. sape tau??

Thursday, May 17, 2012

Blue living room + Pink curtain; Cantikkah?





Nak tempah langsir baru. Color pink matching tak dengan light blue? hurmm. pokai lagiiii!! dan2 la nk tempah jahit langsir time2 dah sarat ni. nak buat camne. daku tiada pilihan. sob3. esok nak pegi tewah mines. nk tengok langsir. klau okay nk terus tempah jahit. wuhuu!!

Monday, May 14, 2012

Mom and Baby expo update! plus BFF engagement

update secara pukal. sabtu gagahkan diri yang membuyong ni pegi expo. hehehe. bila bab shopping je mesti laratnye. kuikuikui. actually nak tambah2 sikit je lagi kan list yang tak lengkap tu. tp mesti ade je terlebih beli. takpe. kegunaan di masa depan. huhuhu. so far expo kali ni puas hati sikit la nk berjalan tu. takde la terlanggar perut buyong2 yang lain. lol. sbb ada 3 hall kan. pastu booth pon byk yang menarik.

first2 tu ktorang jalan2 sekali terjebak kena dengar orang jual early education tu. saya dengan husband mmg ada plan nk beli set education tu. tapi not now la. since byk sgt duit dah abeskan utk barang2 wajib bby. saya rase stakat ni takde pembaziran lagi la. who know's lepas2 ni benda tu tak pakai tak tau la. before ni saya ada berminat dengan early education Brilliant kids ni. tapi aritu yang saya dengar bukan Brilliant kids, tp disney education. buku die tunjuk sume menarik. pastu CD pon cartoon disney. mmg menarik la. for me as a graphic designer mmg la cartoon die cantik kan. tapi bila teringat balik Brilliant kids punya set lagi bagus kot. sbb die terus focus to kid's mind. terus masuk dalam kepala. sbb kte boleh ajar kanak2 membaca start from 3 month old lagi. dengan cara infant stimulation cards. tp untuk disney education plak. kte start from uterus, then takde stuff untuk infant. terus je buku and CD. which is for 2++ years old. abes, beli awal2 buat ape kan. saya masih lagi berminat dengan Brilliant kids tu. harga i think sama je kot. RM 2k++.


Antara yang di tambah lagi.
Bedding set BumbleBee (cadar and bumper) - rm146
Bantal and boolster 2 - rm28
Tommie Tippie bottle 0m+ - rm24 (x sure)
Tommie Tippie teat 3m+ - rm16
Brush and comb, nasal aspirator, nail clipper, bath mat - rm50++
Little bean termometer - rm15
Little bean home and car warmer - rm75
Play mat - rm80
Cooler Bag (include 6 storage bottle + 3 ice pack) - rm100
Extension bra (sila gelak) 2 - rm4

Total damage - rm538!
Waaaa T__T miskin!


Ahad ada attend my bff engagement! congrats sheila~!! one step closer. cantik sgt sheila aritu. ops..ari lain cantik gak. *sila blanja makan* insyaAllah majlis tahun depan. wee~ berstoller lah aku attend majlis orang.

purple theme! pardon me yang gemuks disitu.


Wednesday, May 9, 2012

Update list!



List yang nak dibeli.

Mom’s

Bil
Item
Tanda
1
T-shirt 3 helai

2
Panties 5 helai

3
Laurier 35cm & Kotex 1 box each

4
Kerusi toilet

5
Nipple Cream

6
Breastpump – waiting list


Baby’s

Bil
Item
Tanda
1
Bedding set (Sogo) – Kena beli before bersalin

2
Bakul baju kotor (Daiso)

3
Rak baju baby and stuff

4
Sikat

5
Nail Clipper

6
Nasal Aspirator

7
Termometer

8
Botol susu 2

9
Alas mandian-supaya tak licin

10
Infant carrier
Ogos
11
Stroller
Ogos
12
Car seat
Ogos

Ini sahaja kot! hahaha. tak tau ler. Harap2 ni saje la yg belum settle. Mimi, sila jangan menjenguk blogshop lagi ye.

Tuesday, May 8, 2012

Drama Petang: BreastPump!

Drama betul la beli breastpump ni. Orang lain beli dah lama kan? korang dah ada kan? hah! nk beli lepas bersalin? tak payah! beli awal2 senang nok! lepas bersalin byk lagi benda lain nk beli. jangan buat keje last minit. hehehe. Breastpump ni benda yang penting utk semua ibu. penting sangat ye! tak kisah la ibu bekerjaya ke ibu lisa surirumah tangga ke. klau utk yang bekerjaya tu sah2 la penting. yang buat stok. yang tak bekerja kena beli gak tau! nanti klau bengkak susu nk buat ape? pastu kita kena slalu pam. tak kira la susu ada ke takde. pam je. Orang panggil power pumping. Ewahh. bercakap macam orang penuh ilmu didada. hahaha.

So after berbulan2 mensurvey breastpump ni, finally saya order la. byk kali tau google benda alah ni before decided utk beli. yela. macam2 faktor. pastu dah la breastpump ni macam2 jenis jenama yang ada. Paling pemes saya rase antara ibu2 skrg ni. mesti medela tak pon avent. pastu ada yang spectra la. kebenda lagi ntah. jadi, saya pilih yang mana? haaa. gini cite nye. saya jenis tak kisah pam jenis apa. yang saya kisah adalah harga. hehehe. after saya joint KIM dekat facebook, ramai pengguna Unimom. So far sume cakap Unimom ni okay. dan paling best. harga pon okay. paling murah so far kot?.

Unimom ni ada 3 jenis jugak kot. hurmm. rasenyelah. hehehe. ada manual, elektrik with battery operated single pump, double pump. rasenye ada 1 lagi tak sure nama die. semalam saya google2 lagi, baca lagi dekat KIM. pastu order la. sbb saya fikir nk order awal2 malas nk fikir nanti2 dah. saya order Unimom Mezzo. Manual breastpump! nk jimat punya pasal. konon tak nak guna duit husband. nk bayar sendiri. hehe.


Inilah rupanya. comei!! jatuh cinta! balik gtau husband saya order manual breastpump. husband tak setujuuuu~ sob3. penat je i order. husband cakap. takpe..die bayoo. jangan dok risau. *ape daaa husband, orang nk jimatkan die* pastu dok fikir2. aku nk jual kt sape la ni. naseb baik lah ada orang office saya ni baru je masuk office smlm. cuti bersalin 2 bulan. die takde BP lagi. saya jual kat die. naseb die nak. huhuhu.

pastu saya ucap selamat tinggal la dekat Unimom Mezzo itu. saya dengan pantas bkk tenet nk order Unimom Allegro la plak. dah husband tak bg yang manual. pastu saya tengok yang Unimom Allegro takde stock!! waaa T_T tp kakak tu gtau insyaAllah hujung bulan baru ada. saya confirm nak beli! sbb die kate ada new look~ pewiitt Unimom Allegro new look tu.

Unimom Allegro
The outstanding features for New Allegro:
- Dual Stage Expression
- Portable and Quiet
- Rechargeable Battery (Built-in)
- Closed System (Backflow Prevention)
- Accessories Include: Breast Shield x 1, Silicone Massager x 1, White Valve x 2, Nipple x 1, Bottle Stand x 1, Bottle x 1, Bottle Cover x 1, Cap x 1, Disk x 1, Spring x 1, Large Membrane x 1, Bottom Cover x 1, Top Cover x 1, Tubing x 1, A/C Adapter x 1.

- Warranty Period : 6 months
- Can convert into manual pump with "Switch Kit".
Switch kit consist of: Silicone Diaphragm, Handle, and Shield Cover.
Harga: RM330
 Alaaa. cutenye! ada pink color~  at least pump ni boleh convert jugak jadi manual pump.tp kakak tu gtau harga naik sikit berbanding yang lepas. takpe la kak. consider murah la jugak tu.

Untuk yang nak tau keberkesanan breastpump ni dan malas nk google. saya dengan baik hati dah cari orang review BP ni. sila click di bawah ye.

http://fieza79.blogspot.de/search/label/breastfeeding

http://rozita-ceritaita.blogspot.com/2012/04/review-pam-unimom-allegro.html

http://mommalydzar.blogspot.com/search/label/Unimom%20Allegro

http://luna0207.blogspot.com/2010_07_01_archive.html

Tak pergi class antenatal pon

Assalamualaikum

Sekarang kandungan dah 32w. klau ikut minggu ni dah 33w. huuu~ 7 weeks to go! Sabtu lepas saya pegi check up macam biasa dekat KPMC. timbang berat gulp!! terkejut aku!! eii..suke taw over weight scale ni. aku tak nak percaya!! aku hanya percaya weight scale yang dekat rumah tu je. sbb tu je consistent. lol. pastu check blood pressure okay. urine. pastu masuk jumpa doctor. paling seronok bila nk scan tu jela. hahaha. doctor picit2 perut, die cakap kedudukan rahim okay. amboi doctor, terer nyeee! hahah. kate jumpa specialist. pastu doctor scan bby, sorang lagi doctor yang cakap anak saya kecil! berat die sepatutnya dah 1.8kg. tp my bby baru 1.6kg. tapi mane tau lepas ni die membesar dengan jayanya. jenuh nk meneran. kepala bby kt bawah. masih sama. takde problem sangat. then, saya dengan husband dah pilih doctor utk delivered nanti. so next checkup akan jumpa same doctor until delivered. We choose doctor Jamil. yes. lelaki. sebab? ada lah sebabnya. hehe. 

dan bercerita pasal antenatal class, saya kemungkinan tak sempat nk sign up kt mana2 hospital. :( KPMC dah tak buat smp saya delivered. last die buat February. benci! HUKM plak husband tak available. biasalah. hubbyku asyik outstation ajee!! so takpe lah. kita mintak tolong la dengan pakcik google. teknik pernafasan la ape kebenda la. time antenatal class tu die ajar cara2 nk pegang bby. nk mandikan bby kan? itu xpe. itu boleh belajo dengan mak. hehehe. pastu byk tengok video je dekat youtube. heheh. time kasih you tube!!


Ini antara teknik yang saya jumpa dari google mungkin boleh jadikan panduan kepada mommies! check this:

1. angkat kepala dagu cecah dada.
2. mata pandang perut
3. tangan pegang keting (bahagian kaki yang ade buku lali tue)
4. masa teran jangan keluarkan suara atau menangis…kerana ini akan membuatkan kita kurang tenaga dan tak kuat…..
5. masa teran tu jangan sesekali angkat punggung….kerana ini akan mengakibatkan luka dan koyak yang bsr…..
6. baca bismilah atau ape ajer yang terlintas tu teran kuat2…..
7. tips tambahan: kongsi la tips ni dengan husband supaya dapat mengingatkan kita. Mungkin masa tu kita terlupa dek menahan sakit….bila husband dah tau senang la dia memberi panduan kan….


dan skrg saya tengah belajar jugak cara curi napas. adoi. susah nk cite. belajar dari kaka opis ni. die kate. awal2 tu kte boleh la nk tarik nafas panjang. tp bila kepala bby dah sipi2 nampak. kte tak boleh tarik nafas dalam2 dah. nanti kepala bby akan masuk balik. adoi. horror nk cite pon. so kena curi2 nafas. macam kte bernafas ikut mulut sikit2. smbil sebuh "huf, huf, huf" pastu bila rase sakit contraction tu baru la kte teran. jangan teran waktu tak sakit. bby tak membantu kte utk keluar pon waktu tu. sbb bila bby nak menolak badan die keluar..die akan berpusing2. haaa..gitu la lebih kurang. nk cite lebih tak reti gak. hehehe

Monday, May 7, 2012

Sneak Peak: Maternity Photoshoot!

Gambar belum dapat lagi dari OP. kena byk bersabar walau hati meronta2 nk tengok gambar. hahah. Kena tengok hasil dlu baru nk cakap puas hati ke tak. Tapi aritu buat outdoor photoshoot sejam je dekat tasik titiwangsa. gigih la mak buyong ngan pak buyong menempuh jam nk sampai sana. sampai je terus jumpa OP. pasang props. snap snap snap! siap! hahaha. nk cerewet sgt pon tak boleh la. saya beli coupon dekat milkadeal. RM99 je utk 1 hour outdoor photoshoot. So far, photog okay. byk jugak bagi idea utk shoot. dan saya byk collect idea dari pakcik google. so dalam kepala macam2 ada idea. heheh

Maaf, gambar saya agak berterabur sikit. ada yang dicilok dari instagram je. haha



*ini props yang disiapkan dari rumah* 

 *smp je terus photog and husband siapkan props. saya goyang kaki je. hahah*


*kasut bby g beli dekat anakku semata2 nk buat photoshoot* hehehe




Tema saya nk buat ala2 picnic sbb dapat buat outdoor photoshoot. saya lebih prefer outdoor dari white studio. Antara props yang saya bawak, tikar. beli kain dekat tewah. act, kain tu ada dot2 purple. tp tak nampak clear sgt. saya amek gambar guna phone je. and then green board 2 utk tulis Ayah dan Ibu. beli dekat Giant rm9.90 je satu. belon last minit beli dekat speedmart. husband tiup dalam kete je time otw. klau polis nampak sah2 kena saman. memandu sambil meniup belon kesalahannya. hahaha. Sign WELCOME JUNIOR tu last minit punya idea. saya tetiba dapat idea lepas tengok gambar zalora. hahaha. print font then gunting tampal je dekat kertas biasa. gamkan dekat tali. saya beli buluh cucuk2 tu. naseb baik ada. dekat ACE hardware. rm1.90 je satu. saya beli 4pcs. and then ape lagi ek? pic scan bby. and my favorite props. ribbon with special tag. hehehe. idea mmg sah2 la aku google je. saya beli ribbon dekat SnJ Mines. ribbon mesti color purple jugak sbb tema baju purple. hahahaha.

 .
.
.
.
.
.
.




 Weee! Perut ku besau~ 
Special Delivery
June 30, 2012