Wednesday, April 20, 2011

Membeli belah di Fah Lean Balakong

Assalamualaikum
dengan pantas ni nak update blog. tadi je baru balik dari Fah Lean Balakong. Tujuan utama pegi tu nak cari bunga dan polisterin untuk gubahan hantaran nanti. semangat ni masuk cari bunga color biru. maklum la saya nye tema biru. tapiiii....hampanya hati. tak de pon bunga yang murah color biru. cet!

ok tak pe. tengok polisterin pulak nak cucuk bunga tu. dah jumpa dah. beli la 8 sebab kek tak payah la polisterin. saya pilih bulat. satu keping dalam rm2.50. sori tak sempat amek gambar. dah masuk dalam bonet kereta. huhuhuhu. pastu beli bunga manggar. saya beli yang terus di lilit lidi. sebab nanti senang sikit. tinggal cucuk je lagi. (malas nak fikir lepas-lepas ni). bunga manggar 1pack/20pcs dalam rm4. saya beli 2 pack. tak yah banyak-banyak. ekonomi meleset ni.


bunga dekat fah lean ni boleh tahan jugak banyak. tapi yang saya cari color biru takde la. nak cari yang murah memang tak de. huhu. tapi ada la bunga foam color biru. cantik btolll. satu tangkai tu ada 10 kuntum harga dalam rm9.50. saya terfikir gak ni. nak beli ke tak. sebab satu hantaran mesti la lebih 10 kuntun. ke aku nak taruk benda lain bagi nampak lebat sikit bunga. hehehe. tak tau la.

 Hantaran yang dah siap. tinggal beli je lagi. set die ada la dalam 7 ke 8 ratus untuk satu set tu. menangis aku tengok harga. T_T

 
Inilah bunga foam yang saya berkenan tu. cantikkkk. trend sekarang ni orang pakai foam sebab die nampak real dan comei..alahaiii. kenapa harga kau pon comei wahai bunga foam?


banyak nye lagi nak fikir ni. kad kawen pon saya belum pos dekat kawan-kawan. eh cop! saya nak tanya, klau kad kawen kte print dan tampal alamat. setem paling murah kena brape? sbb ade pernah terbaca klau print kena guna setem mahal ek? adoiii..sume nak mahal ni. T_T

13 comments:

~ NANA ~ said...

wahhh mimi...mcm best je kat situ

Cik Puan Mimi said...

hehe. boleh tahan la. harga pon kira ok la jugak

misz anie said...

sy sdg proses pos kad kawen,

bce info kt link sy : http://miszanie.blogspot.com/

Cik Puan Mimi said...

thanks for the info anie~ =)

asha said...

wah, dah beli bunga untuk deco hantaran yer..sy belum lagi.huhuhu.kena tunggu pay day.hik3..
psst..tarikh sanding awak = tarikh untuk nikah saya.ehhe

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

org da lama nak gi situ....ade sehari tu mmg da btul2 plan nak gi...but then sesat di awl perjalanan, so tak sempat gi....hu3.....

nak tanya, tempat tu katne ek kalo dr upm...
**ex-UPM student

and murah tak kat sana?????

lovelyadibah said...

dba hari tue dh sampai kt dpn pintu fah lean balakong 2..hehe..tp tutup plak!:)best2 g sana:)leh g lagi r t!!:)

Schaz said...

best kan g fah lean tu..selesa..i think bunga kat sana mmg byk pilihan, cuma barang2 yg bukan bunga quite pricey compare dgn sin min n bunga reben

Cik Puan Mimi said...

asha; aah.da kena start beli sume ni.takot nanti lambat pening pale nk kena fikir. yeke dear?? cuti sekolah ramai kawen.hehe

Cik Puan Mimi said...

cik lijah; hurm.die kena menghala ke mines. pastu depan lagi ada jumpa shell n petronas belah kiri. pastu stay je kiri, pastu ade uturn, (lepas uturn) masuk kiri yang ada nampak pasar segi. pastu terusss je jumpa trafik light terus, jumpa T-junction, masuk kiri..pastu masuk kiri sekali lagi. then tadaaa!

tak tau la awk dapat agak x ape saya tulis ni.hehe.tapi tula.die agak tersembunyi sikit

Cik Puan Mimi said...

dba; yeke? xpe next time pegi lagi ek =)

schaz; tula..die bhagian atas luas best.nk guling2 pon boleh.hehe

Hana said...

hye!! nk kongsi pendapat.harga kt sana quite expensive.i suggest u all kt nilai 3..especially...KK Home Decor.Berbaloi2..:)

Cik Puan Mimi said...

hye~ yeke? nk try gak pegi nilai 3 ni..murah ye sana? okok.sy try g tengok.