Monday, April 11, 2011

My hectic weekend was end!

Assalamualaikum

kita sudah sampai isnin ye kawan-kawan. selamat berenjoy isnin T_T. i know everyone hate monday. so do i. hahaha. lets me review my weekend. soo many thing da settle weekend lepas. Alhamdulillah. saya bersyukur. another step ahead yang da siap. sabtu saya keluar pagi-pagi around 8.30. pick up my encik tunang pegi breakfast di mcD. kesian dia. dah lama teringin nak makan breakfast mcD yang family box tu. memandangkan die teringin.so dia bayar la.hahaha. aku tukang makan je. ;p

then after that, i drive all the way to klang mencari where the hell is tnb connaught bridge. Jalan kat sana. adoiii! sepuluh kali pegi pon aku mesti tak ingat lagi. huhuu. after 1 hour dalam kete. naseb baik bawak kete saya. sbb tau dah mesti jauh so kita bawak auto jela. then pusing pusing pusing. ok! sampai! permandangan cantikkk.haha. terfikir.ni power plant ke??

muka hepi je sampai sbb penat bawak kete.huhuh



i donno why i always think camera is so important to get a clear pictureee. cepat la kawennn. nak dslr. wuuu T_T

and after we snap a few pictures, ktorang sambung mencari rumah. huhu. so ktorang gerak pulak ke puchong, dan masuk taman tu. kua. masuk taman lain pulak. kua. masuk taman sama lagi. hahaha. pening dibuat nya. and after that, i suggest him to survey our bedroom set sebab nanti nak beli tak yah survey dah.

ktorang pon begerak ke balakong. nak pegi wescourt. then sampai sana. adoi. peningnyee. ada yang bekenan, tak sesuai bajet pulak. pastu ktorang pon cari jugak yang tilam ok. sebab klau boleh nak yang tahan lama. ade warranty lama. hehehe. demand pulak kan? turun wescourt masuk cavenzi. ade la yg berkenan. kayu, die offer set bedroom w/out mattress rm8++. pastu klau tambah tilam die bagi tilam harga rm4++. ok fine! yang tu ktorang berkenan dah. sebab ala-ala english style sikit.


then kte masuk lagi kedai lain. WC Home. set bedroom without mattress rm1+++, klau plus dengan mattress jadi la around rm2+++. tu mattress ok. sebab die latex bukan spring dan ada 6 years warranty. ok. encik tunang da berkenan. tapi ktorang dah cakap nk survey-survey harga. pastu mintak turun lagi tapi still rm2+++. last-last die tanya boss dia. terus bagi murah, sbb nak jual hari tu jugak. dapat la rm1+++. amat-amat berbaloi. dah la wardrobe besauu.aku sukeee.

 Harus la amek color putih kan. sebab kesukaan kami. hehehe. Queen bed ok la ni. nak King. mmg king kong la kami lepas ni. T_T
Amboi. serius je pembayar. macam nk sign check 10 juta. hehehe.

p/s; lepas ni giliran aku pulak beli washing machine. nak basuh guna tangan? mmg tak r. huhu

5 comments:

~ NANA ~ said...

mimi...suke la tgk mimi pakai mcm hana tajima tu...cantek sgt2!!!

wahhh dh beli perabot??? bestnyeee

Cik Puan Mimi said...

best nana pakai camni.berangin jeee.hahaha

dah beli dah.tunggu rumah confirm terus g antar la boleh siap cepat sikit. byk lagi bende nak fikir. heheh

dyn said...

bergayanya cik puan mimi~

sue. said...

sayang....u cantikkkkkk sgt!!!

Cik Puan Mimi said...

dyn; hehe.sekali sekal bergaya dear.

sue; hehe.u cantik jugak sueee~