Friday, April 8, 2011

My first D-I-Y shawl

Hey its me again.
memandangkan esok dan esok lagi satu. saya tak akan mengupdate anything, so i post more that one entry lah today. hahaha. ok! lepas cerita pasal rumah. mari cerita pasal fashion. before ni some of the people that inspired me alot tru fashion such like Yuna, or Hana Tajima. saya rasa fashion diorang ni fresh and outloud (tetiba bagi nama ni.haha) dan saya pon teringin la nak pakai shawl satin macam diorang-diorang ni dok pakai, terus pegi google blogshop yang mane ade jual. Omaigodd!! Mahal okey~! ade yang sampai rm50 sehelai..wuu T_T menangis i tengok harga. sebab saya fikir, satin je kot. I donno la apa yang best sampai mahal sangat. 

Nak beli tak mampu (miskin lah katekan) so saya mendapat idea, beli je kain satin dekat Tewah. hahaha. semalam pegi Tewah, sempat tengok-tengok kain satin yang agak berkualiti, harga tak mahal sangat satu meter tak sampai rm10. can you believe this? so, saya beli 1.5 meter, sebab klau semeter tak cukup kain nak belit-belit kepala tu. ;p 

otw balik kerja semalam, saya terus pegi jahit tepi color, dekat seri serdang, kedai nama apa ntah tak ingat dah, tapi dia lajur KFC, dia nampak macam kedai jual riben, barang kawen pon ade. dalam tu boleh kelim tepi warna, semeter rm2. color ape kau nak. semua boleh! so total cost of my DIY shawl, tak sampai rm15!!


dan hasilnyaaaa!! (harini terus pakai.haha)


..
..
..
..



pegi office kena wrap biasa-biasa je. karang orang office ni macem macem pulekk..

 sooo in love with this style. saya pernah cuba guna pashmina. adoi. panas-panas. dok London pakai guna pashmina tarak kisah punye. Malaysia cannot lah.


 Yes! I love this one too. but never get a change to buy any inner neck yet.wuuu T_T


p/s: Fashion is subjective, its up to individual to define whether is it okay and suitable with you or not. Dare to wear or not? ask yourself laa!

4 comments:

~ NANA ~ said...

wahh mimi...cayalah!! hehe

Cik Puan Mimi said...

hahaha.biasa2 je nana DIY mimi. ^_^

sue. said...

pandaiiiii...heee..comel..same cantik dgn hana n yuna syg...

Rai said...

Baper meter u beli? nak beli jugak. sbb taknak beli on9. mahal. n kedai Tewah tuh katner?