Wednesday, September 7, 2011

Lets talk about raya

Assalamualaikum
arini saya dah start pose enam. even post raya belum update. hehe. takpe lah nanti raya enam pulak. hehe. pasal raya je mesti seronok. ewah. so mari la kte check it apa saya buat time raya.
ketupat. wajib ada dirumah every year. saya buat sendiri kot. ehem! okok. mak saya buat. saya tukang bungkus je. hehehe. tapi cute apa ketupat palas saya. tu pon mak saya still cakap. buat bagi comel2 sikit. T_T


main mercun. wajib jugak. sebab ayah beli byk berkotak2. sape nak main klau bukan saya? hehe. concern tak?  encik suami kagum tengok mercun byk. dan saya membiarkan dia main jugak sikit. yang kecik. hehe


skip terus to raya pertama. berkumpul pagi raya after solat sunat raya pon wajib. sebab nak bermaaf maafan sesama kita. lupakan segala sengketa. ok. dah kelaut.


argh! why i had to give them duit raya?? ini semua berpura-pura muka baik je. padahal baik semata2 nk duit raya. hahaha.

ok skip about duit raya. i pokai already. grrr

 ni sorang lagi si kecil anak buahku rania. bg jugak ler duit raya walaupon lepas dapat angpau. ngap masuk mulut. sbb gatal gusi. gigi baru nk menumbuh. geram btol la die ni. comel gler. rase macam nak tumbuk je die. (over!)
my eldest sister, my bro in law and my niece. wan nurzara rania.

 raya kedua punya cerita pulak lah. raya kedua saya kerumah2 sedara yg buat open house. yang tak buat open house pon pegi jugak. hehe. mlm tu pulak ada cousin akad nikah. Alhamdulillah, semua selamat.

rania si comel. 

 eldest sister, me , second sister and mekcek (mek is panggilan for kelantanese girl, and cek is because she's kecek, means small. haha)

and raya ke3. saya dah pulang kl. wuu. tak puas pon lagi nak bergurau senda dengan family.
sampai kl pagi jumaat terus pegi bahau negeri sembilan then beraya lagi ke segamat johor. at my husband's pakcik makcik. Alhamdulillah, raya tahun ni seronok!

3 comments:

~ NANA ~ said...

meriahnye raya...nana x sempat nk amek pic raya byk2 :(

AZLIYA COLLECTION said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera, terima kasih kerana sudi melapangkan masa melayari AZLIYACOLLECTION.BLOGSPOT.COM

Apa itu SAUNA OZON INFRARED dan kebaikannya kepada anda

http://azliyacollection.blogspot.com/2011/09/sauna-ozon-infrared.html

AZLIYA COLLECTION said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera, terima kasih kerana sudi melapangkan masa melayari AZLIYACOLLECTION.BLOGSPOT.COM

Apa itu SAUNA OZON INFRARED dan kebaikannya kepada anda

http://azliyacollection.blogspot.com/2011/09/sauna-ozon-infrared.html