Wednesday, September 28, 2011

My Open House

Assalamualaikum
memandangkan arini last day of syawal, saya terpaksa update cerita last pasal raya. eceh. (padahal takde point lain) so, last sunday saya dan husband berjaya mengadakan mini open house. :) why i called it mini? sebab invitation to a very close people only. hahaha. saya tak plan pon nak buat open house, but last week balik kajang, rumah mertua saya. mama suggest buat makan2, tapi buat dekat rumah saya. i just agreed since she's willing to booked for meals. hehe ;p and for tips either. 

dah lama terfikir jugak nak buat makan2 dekat rumah since i got married, tapi disebabkan kekurangan bajet. terpaksa simpan dulu hasrat tu. (at least niat dah ada kan? hehe) so last sunday, berjaya jugak buat.

 antara menu, ada nasi lemak, roti jala, laksam, laksa perlis (sangat sedap), my apam polkadot, samosa, kuih koci (ihsan makcik jiran yang very the baik), and the desert we go for tembikai and this!

 chachos with tomato sauce :) *made by me!.wewit!*

 my apam bertambah color kali ni. ada kuning. yeay!

 my officemate. officemate yang close jela jemput. hehe

my BFF. love them. *hugss* from left; sheila (she is going to spend a few days at Korea starting this weekend!! awww. dah kirim souvenir siap2.hahah), me, anis, azni and ika.

me and husband at our humble home. eceh. ayattt.

harini dah last day ye syawal. jumpa lagi tahun depan syawal. InsyaAllah. :) and for those yang saya tak invite tu. act, bukan tak nak invite. tapi ni buat simple2 je. insyaAllah nanti ada bajet lebih saya invite reramai ye. or tahun depan? hurm. tahun depan rumah ni lagi ke? (berdoa rumah lain pulak. hehe)

6 comments:

anis asliza said...

rajinnya buat open house..

Cik Puan Mimi said...

hehe. xde lah rajin sgt..sbb semuanye tempah ni.klau masak sendiri tak terbuat rasenye.hehe

rara pinkmafia said...

alaaaa xjemput rara pon =)

Cik Puan Mimi said...

hehehe~ next time ye rara~

susueg00dday said...

ala......xjmput sue pn..T_T

Cik Puan Mimi said...

alololo..su.nanti mimi jemput su ek~ next time buat su mesti datanggg..hehe