Wednesday, October 16, 2013

Aidiladha kami

Assalamualaikum

Turn raya haji tahun ni mesti lahhhh...*drum rolllll!!......belah keyyel! Huwaa. Okok. Adil2 weh. Hahaha. Aku punya turn mcm gini. Klau raya puasa rumah aku. Raya haji rumah laki. Next year, raya puasa rumah laki. Raya haji rumah aku. Gituwww, adil dah saksama kate ko. So tak perlu lah nak tanya anak. Nak balik raya rumah atok belah mane tahun ni? Tak payah! Mmg kite ada rules ye anak2. Ok. Anak aku sorang baru. 

Dan tahun ni, baju raya aku..ko ingat tak aku cakap aku jahit sendiri? Feeling2 sgt nak pakai peplum tahun ni. Gigih aku jahit nursing peplum. Senang tak payah selak. Aku design ada zip sembunyi di princess cut. Nnt Rafif nak nenen je zappp tada! Lol! 

                                     
Ciptaan sendiri. Puas hati? Of course, modal aku beli kain, benang dgn zip je. Aku mmg sengaja pilih color lain2 baju dgn kain. Color block dah habis musim ke? Ade aku kisah! Kahkahkah. Dan tudung tu, feveret tudung aku. Halfmoon chiffon. Senang nak pakai dan tak panas. 

       

Rafif punya, yg hanya pakai pagi kejap je before aku tukar ke baju lain. Sbb gelebeh besau lak aku tengok. Baju tu aku beli kat H&M oxford street london nun. Kasut baru beli kt sunway itu hari. Aaaahh, baju budak laki mane ada murah weh. Kasut die sama mahal dgn kasut aku. Puii. Sudahnya, Rafif pakai baju seluar lain. Ekeke

Tapi aku rase best gak la raya tahun ni. Sbb aku baraan ke 4 buah rumah. Dari Kajang rumah fil, aku pegi lak puchong rumah cousin hubs, lepas tu smbg klang rumah arwah maklong hubs, akhiri dgn rumah baba hubs, (ayah kandung). Perut smp nak pecah makan. Jalan pon clear je. Best2! Sbb sume orang dok jam kt kb kan? Kahkahkan

                                    
Tak nak layan, die tengok pocoyo. Huu. 

So acaner raya korang? Best? Ada yg buat sate? Aku dapat gak daging dari org korban. Alhamdulillah dah selamat jadi daging goreng. Esok goreng lagi sbb adik aku cakap sedap. Lol! Nak puji pon nampak sgt pemalas nk masak. Puji lah aku suh aku masak lagi. Kahkahkah


  
 
   

4 comments:

mama leen said...

ala comelnya baju tu.. cer buat tempahan... hehe

♥ ROS ♥ said...

Comel bju mimi... Ros pkai recycle jer.. Tmasuk anak,,hahaha
Bjet lariiii ...hahhaah

SweetLikeWhat said...

pandai mimi jahit baju..kagum!!!

Mimy Hamid said...

meriah uolls...iolls biasa je raya duk rumah