Monday, October 28, 2013

Rafif's Playroom!

Assalamualaikum

Tak tahu nak start dari mana cerita pasal playroom ni. Actually, aku ni boleh dikatakan sudah terjebak dengan geng gojes. (korang mmg saje kan ada aura) untuk buat playroom untuk anak. haish.

Tapi aku amek dari sudut positive, buat playroom untuk anak ni ape kelebihan dia. Ok, aku listkan ape yang aku nampak okay.

1. Ruang yang sesuai.
- kenapa aku cakap sesuai? sebab sebelum ni kan Rafif hanya ada play corner. Di ruang tamu, situ jugak aku longgok mainan die. Tempat die change baju pon situ. Kalau orang datang. Mesti pelik nape la pakai baju anak depan2 ni. wakaka!

2. Privasi untuk anak.
- eceh, kecik2 dah nak privasi bagai. hahaha. yela. at least die ada RUANG dia sendiri.

3. Ajar anak mengemas.
- errr. yang ni aku rase buat masa skrg aku yang lebih penat dari dia. hahaha. tapi aku slow2 ajar Rafif untuk main-kemas-main-kemas!. Dan aku nak buat syarat, mainan dia tak boleh keluar dari bilik dia. So harapnya dia paham rules tu.

Bilik ni bilik no dua rumah ni. Alah, macam yang korang dah tengok tu kan. tapi aku gigihkan diri buat jugak playroom. Hurm, kategori playroom ke ni ek. Kira mcm room lah sebenarnya. sebab sini ada katil. ada almari die.

Bercakap tentang bilik ni. Sebelum2 ni aku rajin google idea deco untuk playroom atau baby's room. Dan aku tertarik sangat dengan satu tema ni! Memang aku akan realisasikan tema ni. (walaupon Rafif tak faham) tapi buat masa sekarang takde satu pon barang dalam bilik ni kena tema. hahaha!

Mesti korang nak tau kan tema ape? (feeling2 sangat mimi oi)

The theme is..................................

SAILOR!

Aku tak tahu kenapa aku berkenan sangat dengan tema sailor ni. Maybe orang lain tema lebih kepada colorful atau bola atau superhero. Tapi aku berkenan tema sailor. hehehe. Aku propose dekat hubs. And like always. He agreed! Alaa. Laki aku takde masa banyak eh nak fikir tema bagai. Dia cakap. sailor?? ok. gitu je. Senang keje aku. kahkahkah.

jadi. nak tengok tak bilik ni? haa. jom la kite.

..

....

 .....

.......

........

 .........

...........

............

..............





 tapi. kite teaser jelah dulu eh! 
hahaha!

Jadi dengan ini, ada lagi satu label. Playroom Rafif. Nanti pape pasal bilik ni aku update sane ye. Rajin2 lah click.


Daa,
jangan marah!

:)

13 comments:

SweetLikeWhat said...

comel!!!!
tapi tak puas tengok!!!!

erin said...

ceh itu je?? aku ingatkan pjg entry ni..pffftt. weii drawer baju rafif yg 3 tingkat tu kena lekat kat dinding ke? ke boleh berdiri sendiri je? aku tgok kt website ikea, kemain dia kata kena install ke dinding

e.t.t.y said...

ni je ko update??? huhhhhhhhhh

Chekgu Azrine said...

Okla sis .cantik..yg pntg kemas!!

Norhazrina Abdul Hamid said...

besnye ade playroom sndiri. hehe

~ NANA ~ said...

tak sabar ni tgk keseluruhan...blh share idea deco2 playroom anak...hehe

nurul izayani said...

Aah..tu je..ish2..tunjuk la bnyk2..nk tgok lg :)

Aty_Fared said...

Haaaaa ni memang pantang..teaser jeeerrr...gggrrr....

Fizah said...

haha pakat teaser semuanya...

S.n.Fariza said...

good :) cantik dan ceria

♥ ROS ♥ said...

Btol tu mimi.. Kita byk terjebak dgn entry gojes...hahhahaha...
Comel bilik rafif..suka half payung tu..eh payung ker?? Kikiki

amal said...

hehe sm mcm shaheem. amal suka beli baju atau brg yg ada tema sailor hehe.. ada gmbr anchor ke.. sebab abah dia navy eheh

~YUN~ said...

Waaa!lawanyaaa! :)