Tuesday, October 1, 2013

Katil idaman

Assalamualaikum

Ntah kenapa lah dah bosan sgt agaknye aku kt kampung ni smp rajin nau skrg dok google2 katil idaman hati. Cewahh. Idaman jeee. Beli tu blom mampu. Ekeke. Aku bukannya orang kaya nak beli sume yg mahal2, canggih2. Katil idaman hati ni tak tau la ada ke tak nk cari kt kb ni. Nmpk gaya mcm susah nau nk cari. 

                                
                                     Haaa, cantik tak kak ton?? (motif sgt kakton)

                                 

Ini katil single tp lebih kurang gini la yg aku nak tu. tp rasenya harapan..harapan menjadi layu je kot. Aku rase katil besi camni ada banyak keburukan dari kebaikan. Haha

Kebaikan die mungkin cantik jela dr pandangan mata aku. 

Keburukan die. Sebab besi! Mungkin guna lama2 dan berbunyi. Pastu bila nk turun katil sedang elok rafif tdo eh terbangun lak die. Sebab bunyi kreekk. Krekkk. Anak aku tu tdo2 ayam. Bunyi sikit je mata terus wow terbukak! Pasgrah!! 
 
Lagi satu yg aku nampak, side untuk turun katil hanya ada 1. Maksudnya tak boleh turun katil ikut kaki ko tdo tu. (melainkan ko nak panjat besi tu turun). Aku mesti sah2 dah katil tu kena rapatkan kt dinding sebab lagi senang Rafif nk tdo dgn buas. Eh tp Rafif tdo x buas sgt tau. Mak die je lebih2. Wakaka. 

Tetiba aku terbayang klau next baby aku nk pantang kt rumah mak (klau pantang kt sini) aku nk turun camne dah la mak aku tu aku jalan laju sikit je marah. Aku terbukak kaki sikit je marah. Pasgrah lagi skali!! 


   

12 comments:

Cik Puan Rara said...

Kat ikea lelawa kan katil besi ni.shehehe.tp ikea pny x bunyi kot my.

hana yoriee said...

Hadoi.. Kelakar la mimi ni. Kat sini katil cmni dlm $199 je mimi. Tp tu la xtau thn lasak x.

hayati hashim said...

Cantik cantik.
tapi.... Katil besi selalu kluarkan bunyi la... tak syok!

Cik Puan Mimi said...

Rara- kt ikea mmg ada! Tp jauh sgt delivery smp ke kb. Hahah

Hana- ko ni saje je jemah bg jeles akuuuu. Sobbss "kesat hingus"

Hayati- itu laaa. Besi ni bunyi lakk

erin said...

pasal barang perabot or rumah, laju je aku nak baca..a'ah kan takut berbunyi la katil besi, btw aku x suka katil yg ada kepala kat kaki jugak, buat sempit bilik je, nak bertenggek pun susah..kekeke

♥ ROS ♥ said...

Mcm ros kna katil kuat.. Buat masa ni duk nmpak dreamland.. Hehhehe.. Tkut nak pkai katil kayu..ahhahaha

mama leen said...

IKEA TU PUNYA DAH MURAH SEKARANG.. TAHAN LASAK TU.. HEHE.. ADIK AKAK KAT PENANG BELI BAWAK BALIK NAIK ALZA.. TAPI SIAP LIPAT SEMUA SEAT LA.. HEHE

Aty_Fared said...

Yer ar..part katil bunyik tu mmng haru...katil aty kayu yg nmpk kuat tu konon nyer pon..senang screw longgar..bunyik2...ggrrrr...

effa farhana said...

Salam perkenalan... cantik nya katil.. ala2 english stlye gitu hehe follow2 saya eh kat blog saya http://wwweffafarhana.blogspot.com

elle's laaa~ said...

Kte pn minat katil camtu.. Tp tu laaa, asben ckp takot xley pakai lama.. Huhuhu..

elle's laaa~ said...

Kte pn minat tau katil cmni.. Tp asben plak x gemar.. Dia ckp takot xley pkai lme.. Huhu

cik hani said...

suka katil macam ni..sebab nampak cute jer..