Monday, October 21, 2013

Picnic di Taman Botani Putrajaya

Assalamualaikum

Jumaat lepas aku boring gler tak tau nak buat ape, aku nk bawak Rafif pegi taman kt klang ni je. Skali hari dah nak hujan. Cancel pegi taman aku pegi beli cakoi je kt kg.jawa. Pastu aku tetiba plan dgn adik aku nk pegi picnic pulak hari sabtu kt putrajaya. Adik aku tu on aje. Haha. Aku ada msg kawan aku anis joint sama. Alang2 die dok serdang tu je. Paling dekat la nak pegi. 

So sabtu tu aku goreng nasi sikit. Semangat ni. Siap ada tikar ape. Aku dok risau hujan. Waktu pukul 3 kat rumah aku mmg hujan. Dok harap ke petang sikit die tak hujan dah la. Sedap aku nk picnic. Hehehe. 

                                      

Sampai putrajaya mmg tak hujan. Dan ramaii org! Ramai bebudak pakai baju jubah graduation tu tangkap gambo. Aku je siap bertikar bagai. Hehe. Tp Rafif tu takde maknanya nk duduk je. Die lah org paling excited. Letih aku nak mengejar. Nak makan lg

       
Makanan bekal kami. Hehehhe. Picnic lah katekan. Aku goreng nugget, tempura pastu bawak je air masak. Rafif punya bubur jgn dilupakan. 

                                       
Ko tengok die nak lari tu. Eii. Letih tau bawak budak ni klau takde ayah die nak menjaga. Dah mcm running man dah aku ni. 

                                       

Klau aku layan die main bubble takde la die lari sgt. Atleast die dok kejar bubble tu je. Mulut tak habis2 sebut bubble! Bubble! Andainyee. *Rafif dah boleh kenal PURPLE!*

         

Alahai anak bujang. Pakai baju same mcm juna lak. Hehe. Act, baju ni aku beli kt H&M london aritu. Skali tgk ig fynnjamal ehh. Same lak bajunya. Hehehe.

Lepas dah main kejar2, makan ape baru kawan aku si anis tu smp. Lama bebeno nak smp. Aku dok cakap dalam hati jgn la sesat budak tu. Hahhaha. Smp je die terus makan, rindu nasi goreng aku lettew. Dok sedap menyembang hujan lakk. Berlari anak aku ke kete. Jumpa di Alamanda lah pulak. Mak aihh penuh manusia kt alamanda. Nak cari parking pon susah. Dah duduk kejap je mkn waffle kt rasa tu gerak balik sbb blom smyg maghrib lagi. Nk smyg surau alamanda mcm malas nk berebut2. Singgah smyg di masjid uniten. Alaa. Rindu kenangan kt uniten. Di tempat ku berjumpa jodoh. Choii. Org belajar aku cari jodoh pulak. Dah alang2 tu kan, menyelam smbl minum air. Lol! 

                                      
Meet Anis Wahyuni. Best friend since 2005 and still counting. Rindu kawan lama, bila lah sume ada masa nk jumpa lepak2 ni. Hmmmm...

Itu je cite hari sabtu. Semalam ahad aku pegi lepak pd lak. Hihihi. Nnt2 lah cite. 

Daaa..

    




6 comments:

DYatie said...

Best nyer lah picnic kat taman nih kan. Kte dh byk kali nak lepak2 kt padang polo ipoh. Tapi petang jek ujan. Janji ayah arissa nak belikan pistol bubble main2 bubble pun tak tertunai lagi. Hoho.

Mommy_Cha said...

eh dtg putrajaya tak gtau eh? kalo dok boleh join sesama. rafif leh main ngan mikha tau mimi :)

SweetLikeWhat said...

bestnye mi picnic..
ok lagi satu nak cakap..kurussssssssssssssssnye muuuuuuuuuu..
k bai!!!

ameris said...

tak penah lg picnic kt sini...

Aty_Fared said...

besh nyeeerr.....tak pernah singgah sini....cantik tempat...amik gambar pon cun... :)

♥ ROS ♥ said...

Sonoknyer berpicnic.. Ros pun tringin gak.. Mcm goreng bihun mandi air terjun... Tp skrg dh xmcm dulu kan :(