Thursday, October 17, 2013

Shopping di Daiso

Assalamualaikum

Aku baru balik dari Jusco ni. Mcm biasa lah. Mall yg paling seronok utk aku skrg jusco je. Haha. Dan yg best dekat dgn rumah. Klau ke Jusco tak sah klau tak masuk daiso. Haa. Bila masuk tu. Adaa je tgn ni gedik2 nak amek masuk bakul kan. Tehehe. Takpe2 rm5 jeee. (ayat sedapkan hati)

Jom tengok barang ape yg best sgt tu kan. Kahkahkah

     

 Ini je barang yg aku beli td. Habis lah rm25. Errr. Kain lace pink tu langsir sebenarnya. Itu yg dah lama aku beli. Tp tak jugak aku gantung2. Aku nk gantung kt tingkap dapur. Tapi blom pegi cari rail die. Malas nk cari sebenarnya. Sbb mcm fikir dapur tu takde lah penting sgt pon. Tp tadi, aku tengok ada jual rod besi utk langsir wehhh. Giler lah klau tak beli. Mesti aku rembat punya. Pastu yg best die boleh adjust nak lebar mane. Awesome! Aku beli satu. Dok jalan2 aku jumpa lah bekas utk makanan rafif. Aku rembat color oren. Polkadot. Hentam je la nak oi. Haha. Yg lagi best!! Aku jumpa ni.....

                        
Bekas utk keep warm makanan Rafif. Tau lah rafif tak suke makan bubur sejuk. Haritu raya, aku bawak bekal lah g baraan kan. Takot die lapa. Naseb baik time die nk makan tu aku kat rumah cousin hubs. Mintak guna microwave kejap. Tehehe. Harap dgn bekas ni. Makanan die dapat panas sepanjang aku keluar. Td aku jumpa yg jenis besar tau. Mcm utk pegi picnic2 lah. Polkadot omei gak. Tp besau nauu. Pastu aku terkalih tengok beg ni. Comeinye! Dah la ada gambar eiffel tower. Anyonyonyo. 

      

Ni lah langsir yg modal rm10!! Hahaha. Kagum tak? Aku kagum ni. Cepat2 aku g pasang kat dapur. Sememtara tu aku double sided tape je. Lekat je aku tengok. Die boleh skru masuk dinding. Tp aku tak reti pakai drill. Laki lak takde. Hentam lah. Jom tgk hasil.

      

Awww. Langsir love! Byk lagi pilihan langsir di Daiso ni. Aku saje pilih color pink. Sweet lak dapur aku yg sekangkang kera tu. kahkahkah. 

Itu je aku nak kongsi. Daiso kan byk benda best. Syok shopping sebab murahh. Kalau sesapa nak kirim barang daiso kat aku, boleh je. Aku amek la upah double. Jadi rege rm10! Lol! 



  

11 comments:

D Yatie said...

Amboi. Naik half price. Hahahaha.
Kite suka masuk daiso sbb barang2nya comel semua. Tetapi,
Seringkali kite balik dengan kekecewaan tak tau nal beli apa lepas tu kena bebel dek suami sebab ajak pergi tapi tak beli. Hahaha.

~ NANA ~ said...

Suka gak daiso! Tp kena pilih2 barang kn sbb ada benda yg beli kat luar x sampai rm5 pon sbnrnya..hihi

tiramisu said...

Hobi jugak masok daiso! Leh lepak sejam dua kat daiso ni tau. X puas belek barang dier. Mcm2!!!

e k i n ♥ y u s r i said...

love daiso!

Mimy Hamid said...

interesting ...dapat idea apa nak beli kat daiso...tq mimi yang comel

Cik Puan Rara said...

mimi beg keep warm tu pon kat daiso ke? haih harus terjah neh~

erin said...

ko double tape je? kang jatuh melantun besi tu timpa kepala rafif oii, aku piat maknya nanti..hahaha, aku pun suka g daiso, klu x beli dapat tengok je pun dh buat aku bahagia..hehe

SweetLikeWhat said...

hannah pun lompat bintang masuk daiso mcm omaknye jgk..miahhhaaha..

Mommy_Cha said...

hamboii langsir tu comei ah. pink2 lop-lop gitu....
dapo i ols togel je pon..hahahaha ;p

♥ ROS ♥ said...

Ros klu g sana mesti abis rm50... Sib baik duk jauh..klu dkt jenuh... Hhahahha...
Cute sgt nmpak langsir tu :)

~Lieza~ said...

Cantik langsir tue...hehehe.. Bekas makanan Rafif pn comel... Liza nk beli gak la beg tue..harus terjah Daiso lg nie..walhal tetiap minggu pi Daiso...hehe..